Αλά καρτ οι ανησυχίες του Υπουργού Υγείας για την υγεία των πολιτών

Ακολουθεί ενημερωτικό σημείωμα απο διεύθυνση σχολείου σχετικά με τη δικαιολόγηση απουσιών μαθητών:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
   ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. Α΄ ΑΘΗΝΑΣ
 1ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Σχολικό έτος: 2022-2023
Ημερομηνία: 15/12/2022

Σχετικά με τη δικαιολόγηση των απουσιών για την Η1Ν1 σας ενημερώνουμε ότι ακόμα αυτές οι απουσίες δε δικαιολογούνται , γιατί δεν έχει κηρυχθεί από το Υπουργείο Υγείας επιδημία. Αν δοθεί η εντολή από το Υπουργείο Υγείας οι απουσίες θα δικαιολογηθούν, για όσους μας έχουν προσκομίσει ιατρικές βεβαιώσεις ή θα μας προσκομίσουν. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Υπουργείο Παιδείας στο τηλ 210-3442237, όπου είναι ο αρμόδιος υπάλληλος που χειρίζεται το θέμα αυτό.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

(για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων έχουν διαγραφεί ονόματα και στοιχεία επικοινωνίας)”

 

Ανησυχίες και προβληματισμούς δημιουργεί σε γονείς, υγειονομικούς, αλλά και σκεπτόμενους πολίτες η αλά καρτ στάση του υπουργείου υγείας απέναντι στην «τριδημία» ιώσεων (covid-19, RSVH1N1) που σύμφωνα με τους ειδικούς κυριαρχούν τους τελευταίους μήνες στη χώρας μας. Καθημερινά φιλοκυβερνητικά και μη ΜΜΕ κάνουν αναφορά στις ιώσεις που πλήττουν τον πληθυσμό και κυρίως τα παιδιά. Πολύωρες αναμονές που αγγίζουν μέχρι και τις 8 ώρες στα νοσοκομεία Παίδων, ράντζα στην εφημερία της παιδιατρικής κλινικής του Αττικού, εικόνες ντροπής από τα νοσοκομεία της χώρας που παραπέμπουν σε φωτογραφίες από εφημερίδες της δεκαετίας του 1980. Ταυτόχρονα οι διευθύνσεις των σχολείων ενημερώνουν μέσω email τους γονείς που τα παιδιά τους νοσούν από τις εποχικές ιώσεις πως οι απουσίες τους (από RSV ή H1N1) δεν μπορούν να δικαιολογηθούν «γιατί η H1N1 δεν έχει κηρυχθεί από το Υπουργείο Υγείας επιδημία». Ο Υπουργός Υγείας επιμένει να αναγνωρίζει και να κηρύττει την μία και μοναδική επιδημία. Αυτή του covid-19, ενώ ακόμα και η Κίνα (που από τα δυτικά ΜΜΕ κατηγορείται για τον αυταρχισμό της) έχει επισήμως θεωρήσει λήξαν το θέμα της επιδημίας covid-19 καταργώντας όλα τα περιοριστικά μέτρα. Και αυτό συμβαίνει την στιγμή που οι αναφορές του ΕΟΔΥ δείχνουν πως οι νοσήσεις και νοσηλείες των παιδιών από την covid-19 είναι πολύ χαμηλότερες ακόμα και από αυτές της απλής γρίπης.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, γνωστές τηλεπερσόνες που εδώ και δυόμισι χρόνια τρομοκρατούσαν τον κόσμο με αλλοπρόσαλλα μέτρα (μείνετε σε καραντίνα αν είστε Έλληνας, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να τηρήσετε την καραντίνα αν είστε τουρίστας, φορέστε μάσκες παντού, φορέστε μάσκες στα παιδιά, διώξτε από τα σχολεία τα παιδιά που δεν φοράνε μάσκα, τιμωρείστε με πρόστιμα όσους τολμήσουν να μην υπακούσουν στις εντολές, κλπ) βγαίνουν τώρα στα κανάλια και δηλώνουν «φταίνε οι εγκλεισμοί και το γεγονός πως φορούσαμε μάσκες για δυόμιση χρόνια που τώρα έχει πέσει το ανοσοποιητικό μας και είμαστε πιο επιρρεπείς στις ιώσεις». Το λένε απλά και ανερυθρίαστα. Αφ ενός ποντάρουν στη μνήμη χρυσόψαρου του τηλεθεατή που θα κουνήσει απλά το κεφάλι δεχόμενος την εξήγηση χωρίς να σκεφτεί πως ήταν αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι που επέβαλαν με τρομοκρατία και ποινές την μασκοφορία στον ίδιο και τα παιδιά του. Αφ ετέρου μιλούν εκ του ασφαλούς αφού ξέρουν πως δίπλα τους έχουν δημοσιογράφους που θα συμφωνήσουν πρόθυμα με τα λεγόμενά τους, χωρίς να τους φέρουν αντιμέτωπους με τα δικά τους πεπραγμένα.

Την ίδια ώρα Γκάγκα και Πλεύρης βγάζουν φιλιππικούς διαφημίζοντας το ανοσιούργημα τους, το νέο ιδιωτικό ΕΣΥ. Περιφερόμενοι από κανάλι σε κανάλι αναγγέλλουν κλείσιμο νοσοκομείων, μείωση κονδυλίων, εκχώρηση κλινικών δημόσιων δομών σε ιδιώτες. Ταυτόχρονα από τα υπουργικά χείλη δεν γίνεται ούτε λόγος για την έλλειψη φαρμάκων, ακόμα και αντιβηχικών απαραίτητων για τα μικρά παιδιά, σε περίοδο έξαρσης των ιώσεων, όπως παραδοσιακά είναι ο χειμώνας. Ίσως γιατί η έλλειψη αντιβηχικών και άλλων φαρμάκων δεν μπορεί να χρεωθεί στους μη εμβολιασμένους υγειονομικούς που αποτελούν τον αποδιοπομπαίο τράγο για κάθε υγειονομικό πρόβλημα. Δεν γίνεται επίσης λόγος και για την πολύωρη ταλαιπωρία γονέων και παιδιών στα νοσοκομεία που εξακολουθούν να λειτουργούν υποστελεχωμένα, ενώ από τις 25/11/22 θα έπρεπε να είχαν ενισχυθεί από τους 7500 υγειονομικούς που δικαίωσε το ΣΤΕ και για τους οποίους ο Πλεύρης ακόμα επεξεργάζεται πρωτόκολλα επιστροφής για να μη θιχτεί η δημόσια υγεία!

Και ενώ για τους ειδικούς και την κυβέρνηση ξαφνικά φταίνε οι μάσκες για την πτώση του ανοσοποιητικού συστήματος, οι ίδιοι ειδικοί σε άρρηκτη συνεργασία με τον κύριο Πλεύρη ανακοινώνουν τα πρωτόκολλα επιστροφής των Υγειονομικών που περιλαμβάνουν εκτός από προληπτικούς διαγνωστικούς ελέγχους, τη μασκοφορία σε όλη τη διάρκεια της βάρδιας!

Μια πραγματικά αλά καρτ εφαρμογή της υγείας από έναν Υπουργό που έχει κερδίσει επάξια κάθε χαρακτηρισμό αντίθετο του αγαθού το οποίο έχει κληθεί να υπηρετήσει. Ίσως έτσι ο Υπουργός Υγείας ευελπιστεί ότι θα κάμψει την υγεία των υγειονομικών, αφού δεν έκαμψε το ηθικό τους έχοντάς τους για 16 μήνες στην ανεργία και στην ανέχεια χωρίς ευρώ μισθό, χωρίς δικαίωμα εγγραφής στον ΟΑΕΔ ή απολαβής κάποιου επιδόματος από αυτά που αρέσκεται να μοιράζει η κυβέρνηση. Εφαρμογή αλά καρτ της υγείας όταν o κορωνοϊός έχει αντικατασταθεί επί της ουσίας από τη γρίπη, αλλά ο υπουργός και το επιτελείο του επιμένει να κρατά το φάντασμά του ζωντανό, αρνούμενος να παραδεχτεί την έξαρση άλλων λοιμώξεων στη χώρα μας ως απόρροια των δικών του εμμονικών πολιτικών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...