Απάντηση στο δημοσίευμα του in.gr για την πανελλαδική απεργία στις 9/11/22

Σε σχέση με το δημοσίευμά σας στις 10 Νοεμβρίου 2022 που φέρει το βαρύγδουπο τίτλο: Ο «νοσηρός» εναγκαλισμός του συνδικαλισμού με τους αντιεμβολιαστές, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Αρχικά από αυτά που γράφετε, κύριε Παναγόπουλε, μας κάνετε να αμφιβάλουμε για το αν ήσασταν πράγματι παρών, στην Πανεργατική συγκέντρωση, αφού τα γραφόμενα σας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα. Μάλλον άλλη ομιλία ακούσατε και όχι του προέδρου τού ΣΥΔΕ, κου Ζήση Δεληχά. Το λέμε αυτό διότι στην ομιλία του ο κος Δεληχας, δεν έκανε καμιά αναφορά στην χρησιμότητα ή επικινδυνότητα των εμβολίων, αλλά αναφέρθηκε στη συστηματική διάλυση και ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας, τόσο με πρόσχημα τον εμβολιασμό όσο και με το σύστημα του “προσωπικού γιατρού”, της “ΣΔΙΤ” και των “δωρεών” νέων πτερύγων από ιδιώτες σε ιδιώτες. Επιπλέον η πανυγειονομική απεργία προτάθηκε ρητά ως ανάχωμα στην ταχύτατη διάλυση του ΕΣΥ και όχι για τα “μάτια των ανέμβολίαστων υγειονομικών” όπως λέτε, μιας και 15 μήνες, χωρίς μισθό, χωρίς δυνατότητα να εργαστούν σε οποιαδήποτε άλλη εργασία, συνειδητοποιήσαμε πως τα όπλα μας δεν είναι ο διάλογος και τα επιχειρήματα αλλά η οργάνωση και η δράση. Καταληκτικά όσο αναφορά το μπλόκ του ΣΥΔΕ, να σας ενημερώσουμε πως είχε τουλάχιστον 400 άτομα και όχι 200, όπως ισχυριστήκατε. Επομένως καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως δεν ήσασταν παρών, αλλά πιθανότατα κάπου πιο μακριά με αποτέλεσμα ούτε να βλέπετε αλλά ούτε και να ακούτε καλά.

Όσον αφορά την εδραίωση και καταξίωση του ΣΥΔΕ που τόσο σας ενόχλησε, έχουμε να σας πούμε ότι κερδήθηκε στο δρόμο, με την πρωτοφανή αντοχή και αγωνιστικότητα των μελών και φίλων του σωματείου αλλά και με τη βαθιά επεξεργασία και διατύπωση των θέσεων του, όχι μόνο για το θέμα των αναστολών αλλά και για όλα τα θέματα του συστήματος υγείας. Κερδήθηκε δε την ημέρα της Πανεργατικής συγκέντρωσης, όχι μόνο με την εμπνευσμένη ομιλία αλλά και με την άκρως μαχητική παρουσία και τα συνθήματα του σωματείου μας, που αν θέλατε να τα ακούσετε κύριε Παναγόπουλε, θα διαπιστώνατε ότι απέσπασαν το χειροκρότημα του κόσμου χάρη στο δυναμισμό και την πολυθεματικότητα τους, αφού πιάνουν εύστοχα όλα τα καυτά ζητήματα της ακρίβειας και της δημοκρατίας. Αυτά τα συνθήματα «έπεισαν» τους υπευθύνους του προγράμματος ομιλιών κι όχι κάποια μεταξύ μας συμφωνία. Κρίνετέ τους με επιείκεια, εκείνοι στηρίζουν τα λεγόμενα σας.

Σας παραθέτουμε γραπτώς αυτούσια την ομιλία του κου Δεληχά και σας προτρέπουμε να επαναξιολογήσετε τα συμπεράσματα σας τώρα που θα έχετε πλήρη γνώση των όσων ελέχθησαν και όχι των όσων νομίσατε πως ακούσατε.

Κλείνοντας κι αφού σας αρέσουν οι αριθμοί και τα στατιστικά να σας ενημερώσουμε πως υπάρχει και κλειστή ομάδα του ΣΥΔΕ για ευνόητους λόγους. Όσο κι αν έχουν καταπατηθεί τα προσωπικά και ιατρικά δεδομένα μας, εμείς επιμένουμε να τηρούμε το νόμο και για αυτό δεν σας κατηγορούμε που δεν είστε σε θέση να γνωρίζετε απόλυτα νούμερα.

Ευχαριστούμε για τον κόπο που καταβάλατε να αναφερθείτε στο νεοσυσταθέν Σωματείο μας.

Μετά τιμής

 

Υ.Γ. Θα χαρούμε ιδιαιτέρως να ανασκευάσετε και να αναδείξετε τις “αστοχίες” στην διαχείριση της πανδημίας, δημοσιεύοντας την πραγματική ομιλία του προέδρου μας κου Δεληχά.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...