Απόφαση Συμβουλίου της Επικρατείας για την αντισυνταγματικότητα της παράτασης των αναστολών

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι που τάσσονται κατά της Υποχρεωτικότητας των ιατρικών πράξεων και κατά της διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν υγείας, μετά την 2332/2022 απόφαση της επταμελούς συνθέσεως του Γ’ Τμήματος, του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία έκρινε ως ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ την παράταση του μέτρου της αναστολής εργασίας των εργαζομένων στις δομές υγείας από 31/3 και μετά:

Δηλώνουμε ότι αντιτασσόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις ενάντια στο ξεπούλημα της Δημόσιας Υγείας. Σε απάντηση προς τις κατάπτυστες και προκλητικές δηλώσεις του κυρίου Πλεύρη που επιμένει σταθερά στην χυδαία διασπορά ψευδών ειδήσεων για τα επιστημονικά δεδομένα, εγγυόμαστε ότι θα λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η απρόσκοπτη προσέλευση όλων πολιτών, ανεξαιρέτως των οικονομικών τους δυνατοτήτων, στα Δημόσια νοσοκομεία. Στόχος μας είναι να ενημερωθούν όλοι οι θεσμικά εμπλεκόμενοι φορείς καθώς και ο κάθε πολίτης για την δρομολογούμενη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Δηλώνουμε σταθερά «αρνητές» της ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας και Δωρεάν Υγείας.

Η απόφαση του ΣτΕ που βάζει επί του παρόντος ένα τέλος στο Γολγοθά των υγειονομικών που τελούν σε αναστολή εδώ και 15 μήνες, γνωστοποιείται την ίδια χρονική στιγμή που κατατίθεται στη βουλή το νομοσχέδιο Γκάγκα για τα νοσοκομεία και τις σχέσεις εργασίας του υγειονομικού προσωπικού. Το νομοσχέδιο αυτό θέτει όλες τις προϋποθέσεις για την οριστική απάλειψη του δημοσίου και κοινωφελούς χαρακτήρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Το ΕΣΥ ιδιωτικοποιείται αμετάκλητα Το νομοσχέδιο που καταθέτει την ερχόμενη εβδομάδα η κα Γκάγκα και το οποίο συνυπογράφουν σχεδόν όλοι οι υπουργοί της χώρας είναι η ατράνταχτη απόδειξη ότι τίποτα από όσα έγιναν τα τελευταία δύο χρόνια στα πλαίσια της “διαχείρισης” την πανδημίας δεν αποσκοπούσαν στην διαφύλαξη και την προστασία της δημόσιας υγείας. Το σωματείο μας προέβη αυθημερόν σε αποστολή ψηφίσματος προς τη βουλή με την αναλυτική έκθεση των απόψεών μας για το νομοσχέδιο και το αίτημα για διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας επί του νομοσχεδίου.

Θέλουμε να καταστεί σαφές ότι η όποια απόφαση παρθεί για το μέλλον των υγειονομικών που αρνούνται να υποκύψουν στην “επιστήμη” του υπουργείου υγείας, δεν θα χρησιμέψει ως εργαλείο αποπροσανατολισμού και χειραγώγησης δικής μας ή των πολιτών με στόχο την ισοπέδωση των εργασιακών μας δικαιωμάτων και την εκποίηση των δικαιωμάτων των πολιτών στην υγεία.

Το υπουργείο υγείας ας μας παρουσιάσει επιτέλους τα στοιχεία που αποδεικνύουν το ΟΦΕΛΟΣ του μέτρου της αναστολής.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα που πιπιλίζουν σαν καραμέλα εδώ και δύο χρόνια οι επιτήδειοι, στόχο έχουν τη συγκάλυψη κάποιων άλλων δεδομένων που αφορούν στην εκτόξευση των θανάτων από όλες τις αιτίες ΕΝΤΟΣ ενός ΕΣΥ που καταρρέει, ως αποτέλεσμα της στοχευμένης πολιτικής της διάλυσης του συστήματος υγείας.  Τα “οφέλη” που αποκόμισαν οι ενορχηστρωτές αυτής της διάλυσης γίνονται τώρα προφανή και επιβεβαιώνεται ο δόλος πίσω από την επιβολή των “υγειονομικών” μέτρων με την κατάθεση του εν λόγω νομοσχεδίου.

Οι υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας παραμένουν σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά ετοιμοπόλεμοι στις επάλξεις. Η ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ θα περάσει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από πάνω μας.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη δημοκρατία, για το διάλογο, για το δικαίωμα να μη «φιμώνεται» η αντίθετη γνώμη. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα ιδανικά της επιστήμης μας και της ελευθερίας με πάγιο αίτημα την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του νόμου της ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.

Θα είμαστε παρόντες σε όλους τους αγώνες για τη δημοκρατία και την ελευθερία.

        > Απαιτούμε άμεση εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας.

        > Απαιτούμε άμεση επιστροφή των  συναδέλφων στις δουλειές τους.

        > Απαιτούμε άμεση καταβολή στο ακέραιο όσων αδίκως στερήθηκαν.

Κάτω τα χέρια απ’ τις ζωές μας! Κάτω τα χέρια απ’ το ΕΣΥ!

Μετά τιμής

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...