Διαμαρτυρία – Αίτηση προς το Δ.Σ της ΠΟΕΔΗΝ

Αξιότιμες κυρίες και κύριοι,

Κατά την 22/02/2023 όπου και πραγματοποιήθηκε η  πανυγειονομική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, το σωματείο ΣΥΔΕ (Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας & Ελευθερίας) συμμετείχε τόσο με πολυπληθές μπλοκ, αγωνιστικό παλμό όσο και με ευρηματικά συνθήματα, με σκοπό να διατρανωθεί μαζί με όλους τους συναδέλφους, η εναντίωση μας στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Η συμβολή του ΣΥΔΕ, καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας, δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι έπαιξε ουσιαστικό ρόλο στην επιτυχία της κινητοποίησης.

Ο τερματισμός της πορείας έλαβε χώρα στο Υπουργείο Υγείας, όπου ο πρόεδρος του δευτεροβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου όλων των υγειονομικών κ. Γιαννάκος, ενώ έδωσε το λόγο σε όλους τους εκπροσώπους των σωματείων που παρευρέθησαν εκεί, καλώντας τους να απευθύνουν έναν χαιρετισμό, αρνήθηκε,  αγνοώντας επιδεικτικά τις εκκλήσεις μας, να μας δώσει το λόγο.

Κατά την αποχώρηση του κ. Γιαννάκου, ο πρόεδρος του σωματείου μας κ.Ζήσης Δεληχάς  πήρε τον λόγο. Η εν λόγω κίνηση οδήγησε τον κ.Γιαννάκο να επιστρέψει σε έξαλλη κατάσταση στον ηχολήπτη, απαιτώντας του να κλείσει τον ήχο. Πρόκειται για μια απαράδεκτη προσπάθεια φίμωσης, επιλεκτικά προς τον εκπρόσωπο ενός θεσμοθετημένου πρωτοβάθμιου σωματείου, του οποίου η συμβολή είναι αδιαμφισβήτητη.  Ως πρόεδρος όφειλε να επιτρέψει την όποια άρθρωση λόγου μεταξύ συναδέλφων, ακόμα και επί υποψίας μη αρεστού λόγου.

Αυτό είναι η δημοκρατία κ. πρόεδρε. Αυτήν θα έπρεπε να προασπίζεστε και όχι με φασιστικό τρόπο να κλείνετε τα μικρόφωνα σε συναδέλφους.

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους των μειοψηφικών παρατάξεων της ΠΟΕΔΗΝ ,που εξέφρασαν άμεσα και δημόσια την αντίθεσή τους και καταδίκασαν την ίδια στιγμή την άθλια και απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Γιαννάκου.

Αυτό είναι φασισμός κ. πρόεδρε της ΠΟΕΔΗΝ και αποδείξατε πανηγυρικά μπροστά σε όλο τον κόσμο και όλους τους συναδέλφους, ότι οι πρακτικές φίμωσης είναι προσφιλής σας μέθοδος.

Οι διαχωρισμοί και η στοχοποίηση που επιχειρείται από πλευράς σας με άθλιους χαρακτηρισμούς δεν θα μας αποθαρρύνει.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε στο δρόμο και στον αγώνα, στο πλευρό των συναδέλφων μας, με ένα και μοναδικό στόχο όπως και με ενωτική διάθεση διατρανώσαμε ” ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΝΑ ΣΏΣΟΥΜΕ ΤΟ Ε.Σ.Ύ”.

Καλούμε τα μέλη του Δ.Σ της ΠΟΕΔΗΝ να καταδικάσουν την απαράδεκτη αυτή ενέργεια του προέδρου, απέναντι σε συναδέλφους του.

Με τιμή για το Δ.Σ ΣΥΔΕ

Ο πρόεδρος

Ζήσης Δεληχάς

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...