Διαμαρτυρία – Καταγγελία προς τον ΙΣΑ

Αθήνα 15.7.2022
Χθες, ώρα 14:00 δύο ιατροί  μέλη του Συντονιστικού Οργάνου των Υγειονομικών Αττικής σε αναστολή (κατά της υποχρεωτικότητας των ιατρικών πράξεων), στα πλαίσια των καθηκόντων και  μετά από έκτακτη ενημέρωση τους από συνάδελφους, έλαβαν μέρος στην προγραμματισμένη εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του ΙΣΑ στην έδρα του (Σεβαστουπόλεως 113, Αθήνα). Δεδομένου ότι στην  αίθουσα υπήρξαν παρόντες μόνο 14 ιατροί – μέλη του ΙΣΑ και εκ του Δ.Σ. του ΙΣΑ μόνο ο Γενικός Γραμματέας και ένα μέλος, η Γενική Συνέλευση δεν πραγματοποιήθηκε. Εκ της βάσης των παρόντων Ιατρών ασκήθηκε έντονη κριτική  για τη διαδικασία ενημέρωσης των μελών, την πλήρη απαξίωση της  Γενικής Συνέλευσης όπως και των ιατρών που προσήλθαν. Οι παρόντες συνέταξαν κείμενο διαμαρτυρίας – καταγγελίας (πρωτοκολλήθηκε) του Δ.Σ. του ΙΣΑ και των πρακτικών του με το εξής περιεχόμενο:
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ -ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
   Σήμερα, 14/7/22, προσήλθαμε στα γραφεία  του ΙΣΑ για να παραστούμε, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του ΙΣΑ, σε προγραμματισμένη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση των μελών του ΙΣΑ.
   Ουσιαστικά ενημέρωση για τη Συνέλευση με e-mail ή/και SMS δεν προηγήθηκε, ενώ για θέματα ήσσονος σημασίας, ο ΙΣΑ είναι πολύ ενεργός στο να ενημερώνει. Εμείς προσήλθαμε μετά από τυχαία ενημέρωση.
   Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο είχε άλλωστε καθορίσει την ημερομηνία, ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ, πλην του γενικού γραμματέα και ενός μέλους ΔΣ, οι οποίοι παρίσταντο. Έτσι βέβαια είναι ΑΔΥΝΑΤΗ η διεξαγωγή εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης.
   Μέλη παρόντα μόνο 14 (δεκατέσσερα). Πώς να είμαστε περισσότεροι, αφού δεν ενημερωθήκαμε?
   Βρισκόμαστε στη μέση μιας τεράστιας υγειονομικής κρίσης , η οποία έχει επηρεάσει όλους μας και την οποία ο Σύλλογος, δηλαδή τα μέλη του Συλλόγου, παίρνουν επίσημη θεσμική θέση, αντιπροσωπεύοντας, υποτίθεται, το Ιατρικό Σώμα.
   Αντιπροσώπευση από πρόσωπα που δεν σέβονται τους θεσμούς αντιπροσώπευσης δεν εννοείται.
   Καταγγέλλουμε τις τακτικές ακραίας απαξίωσης των προβλεπόμενων θεσμικών διαδικασιών, αλλά και απαξίωση των ίδιων των μελών του ΙΣΑ.
   Ζητούμε να διεξαχθεί η ακυρωμένη εκλογοαπολογιστική συνέλευση πριν τις εκλογές του Συλλόγου, κατόπιν ενημέρωσης των μελών με SMS και e-mail, τουλάχιστον 3 εβδομάδες νωρίτερα.
Σφραγίδα 
ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 14/7/22
ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ 29808
Τα μέλη του ΙΣΑ που παραβρέθηκαν
Ακολουθούν 14 ονοματεπώνυμα, ειδικότητες, υπογραφές

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...