Η επιλεκτική αλληλεγγύη ως δείγμα αναλγησίας κάποιων κατ’ όνομα συνδικαλιστών

Στις 3/10/2022 ο Σύλλογος Εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ ανάρτησε στην ιστοσελίδα του καταγγελία για την απόφαση της εργοδοσίας του εργοστασίου “Μαλαματίνα” να απολύσει εργαζόμενους και συνδικαλιστές ως προσπάθεια τρομοκράτησής τους λόγω του αγώνα που κάνουν για να διεκδικήσουν την ανάκληση της απόλυσης 15 συναδέλφων και την υπογραφή ΣΣΕ.

Η ανακοίνωση μιλάει για αξιοπρέπεια στη εργασία και τη ζωή, καθώς και για έμπρακτη (οικονομική) στήριξη εκ μέρους του Συλλόγου στους εργαζόμενους που απολύθηκαν από το εργοστάσιο “Μαλαματίνα”.( Η ανακοίνωση :Οι απολύσεις στη «Μαλαματίνα» δεν θα περάσουν! (okanalaboursunion.blogspot.com)

Υπάρχει κάτι που μπορεί να πει κανείς για μια ανακοίνωση συμπαράστασης του συλλόγου εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ , ειδικά όταν « ήδη από 8/9/2022 έχει συμπαρασταθεί έμπρακτα στο δίκαιο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων στη «Μαλαματίνα» με την κατάθεση χρημάτων στο απεργιακό κουμπαρά που έχει δημιουργηθεί για τη στήριξη των εργαζομένων σε αυτή.»;
Δυστυχώς υπάρχουν πολλά …


Μπορεί ένα σωματείο, να μιλάει στην ανακοίνωση συμπαράστασης του για «αγώνα για αξιοπρέπεια στη δουλειά και στη ζωή» όταν επι 12 μήνες τηρεί σιγή ιχθύος για τους εργαζομένους – μέλη του που βρίσκονται σε αναστολή; Μάλλον ναι. Αλληλεγγύη αλά καρτ. Γιατί το ίδιο ακριβώς δικαίωμα στην δουλειά και την ζωή μας  αφαιρέθηκε από τον Πλεύρη. Και οι εργατοπατέρες του σωματείου μόνο που δεν τον συνεχάρησαν δημόσια. Γιατί σε ιδιωτικό επίπεδο όχι μόνο μας απαξίωσαν και μας εγκατέλειψαν αλλά μας λοιδόρησαν.

Η έμπρακτη συμπαράσταση προς τους εργαζόμενους αλλού σωματείου όσο κι αν είναι θετική στάση, την οποία ως εργαζόμενοι-σε αναστολή φυσικά– κι εμείς επικροτούμε, έρχεται σε αντίθεση με την επίσης έμπρακτη αδιαφορία προς όλους εμάς από το δικό μας σωματείο που για 12 μήνες απλώς επικροτούσε την εκδικητικότητα της κυβέρνησης, από μια θέση αφ’υψηλού παρατηρητή.
Τέλος δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στον  αποκλεισμό μας από τις εκλογές τους σωματείου, με την γελοία δικαιολογία του ότι «δεν είμαστε ταμειακά ενήμεροι» .

Η ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ είναι πέρα για πέρα, υποκριτική και προκλητική για όλους εμάς, που δίνουμε έναν αγώνα για την αξιοπρέπεια μας .
Δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από αυτούς. Το μόνο που αξίζουν είναι να κάνουμε το αίσχος τους πιο επαίσχυντο δημοσιοποιώντας το.
Η απάντηση μας δε θα είναι ηχηρή .

Οι σε αναστολή εργαζόμενοι ΟΚΑΝΑ του
Σωματείου Υγειονομικών υπερ της Δημοκρατίας και της Ελευθέριας  (Σ.Υ.Δ.Ε.)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...