«Θερμή» υποδοχή Πλεύρη σε Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο από εργαζόμενους

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί της Παρασκευής 1 Ιουλίου 2022, εργαζόμενοι του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, οι οποίοι επεφύλαξαν «θερμή» υποδοχή στον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Κατά την είσοδο του στο νοσοκομείο, ο υπουργός είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με μέλη του συλλόγου εργαζομένων ΓΝΑΝ, η οποία επικεντρώθηκε στα προβλήματα υποστελέχωσης του νοσοκομείου αλλά και την άρση των αναστολών εργασίας ανεμβολίαστων υγειονομικών που ζητούν οι εργαζόμενοι.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου κ. Μανουσάκης αναφέρθηκε στις πολλές άδειες που έχουν να πάρουν οι υγειονομικοί, στα μεγάλα προβλήματα που δημιουργούν οι τρίμηνες συμβάσεις στους επικουρικούς, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν μέχρι τέλος του χρόνου, σε περιπτώσεις εργαζομένων που έχουν τεθεί σε αναστολή επειδή φοβούνται να εμβολιαστούν λέγοντας πως η κυβέρνηση τιμωρεί τιμωρητικά στο συγκεκριμένο κομμάτι «και την ‘πληρώνουν’ και οι οικογένειές τους και το Νοσοκομείο». Έκανε επίσης έκκληση για έμπρακτη ενίσχυση με τους επικουρικούς και στο νοσηλευτικό και σε λοιπό προσωπικό ενώ έκανε αναφορά και στο πάγιο αίτημα της ένταξης στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου Ανδρέας Ρουσσάκης αναφέρθηκε στις αναστολές εργασίας, ρωτώντας τον κ. Πλεύρη «μπορείτε εσείς να ζήσετε 10 μήνες χωρίς εισόδημα; Τι έγκλημα έχουμε κάνει, ποιο είναι το κράτος πρόνοιας για εμάς;». Ο υπουργός απάντησε πως «απόφαση της Πολιτείας είναι για να μπορείς να παρέχεις τις υπηρεσίες σου πρέπει να είσαι εμβολιασμένος, πριν τα εμβόλια εργαζόσασταν γιατί δεν υπήρχαν διαθέσιμα εμβόλια».

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε, απαντώντας στα αιτήματα, ότι «οι επικουρικοί δεν πρέπει να φοβουνται, θα βγαίνουν προκηρύξεις με αυξημένη μοριοδότηση και συνεχώς θα ανανεώνονται οι συμβάσεις».

Για τις Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) είπε ότι γίνονται παρατάσεις και θα βγαίνουν διαγωνισμοί ενώ εξετάζεται και η επαναπροκήρυξη θέσεων επειδή πολλοί διαγωνισμοί δεν βγαίνουν προς όφελος.

Για το θέμα των αναστολών εργασίας για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, ο κ. Πλεύρης είπε ότι «όσο υπάρχουν συνθήκες πανδημίας η πολιτική δεν αλλάζει, εάν τα δεδομένα αλλάξουν, το συζητάμε».

κολουθεί ανακοίνωση του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου για την επίσκεψη Πλεύρη και την παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΝΗ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ με παράσταση διαμαρτυρίας υποδέχτηκε τον Υπουργό Υγείας κατά την άφιξη του στο νοσοκομείο μας.

Θέσαμε τις θέσεις μας και τις διεκδικήσεις μας στον υπουργό, κυρίως για την ομηρία των συμβασιούχων, την άρση των αναστολών, την ένταξη μας στα ΒΑΕ.

Προβάλλαμε την πραγματική εικόνα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου καταρρίπτοντας τις κυβερνητικές δηλώσεις για πλήρη στελέχωση.

Στις επίμονες ερωτήσεις για προσλήψεις και την μονιμοποίηση των συμβασιούχων που στηρίζουν το νοσοκομείο τόσα χρόνια, απάντησε ότι η ομηρία των συμβάσεων θα συνεχιστεί.

Το σωματείο εργαζομένων δεν πρόκειται να γίνει χειροκροτητής αυτής της πολιτικής.

Με την αγωνιστική παρουσία οι εργαζόμενοι απέδειξαν την αντίθεση τους στην κυβερνητική πολιτική. «Δώστε λεφτά για Πρόνοια – Υγεία, μαζικές προσλήψεις στα νοσοκομεία». Με συνθήματα, όπως αυτό, διεκδικήσαμε λύσεις στα σοβαρά προβλήματα των δημόσιων δομών Υγείας.

Δεν χαρίζουμε τίποτα. Διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν με κριτήριο τις ανάγκες μας. Λέμε όχι στους σχεδιασμούς που μετατρέπουν τα νοσοκομεία σε επιχειρήσεις. Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ:
• Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες δομές υγείας.
• Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ, ΣΟΧ, κλπ.).
• Άρση των αναστολών εργασίας
• Ενίσχυση της ΠΦΥ με μόνιμο προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό
• Ανάκληση της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας.
• Ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσων εργάζονται σε αντίστοιχες συνθήκες.
• Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

 

Πηγή: https://ygeionomikoi.gr/2022/07/01/θερμή-υποδοχή-πλεύρη-σε-ηράκλειο-και-άγιο-νικόλαο-από-εργαζόμενους-video/

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...