Οι Δηλώσεις της Υφυπουργού κας Γκάγκα σήμερα 18/3/2022

Για άλλη μια φορά καλούμαστε να απαντήσουμε σε δηλώσεις που περιλαμβάνουν έναν αχταρμά παραφιλολογίας, αοριστολογίας, άκυρων συνειρμών και ωμού ψεύδους πασπαλισμένο με μια επίφαση καλής θελήσεως και κατανόησης της αγωνίας των υγειονομικών που καταδικάστηκαν σε αργό θάνατο από πείνα ως ανταμοιβή για τον “ηρωισμό” που επέδειξαν στην πανδημία, πριν τους αφοπλίσουν αυτοί που χαράσσουν τη στρατηγική.

Αρχικά να επισημάνουμε ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει από άποψης ειδικού καθεστώτος πανδημικής διακυβέρνησης, εφόσον πλέον και εν χωρώ τα διάφορα φερέφωνα του συστήματος επαναλαμβάνουν μονότονα ότι από Σεπτέμβρη μάς περιμένουν οι νέες μεταλλάξεις. Για αυτές τις μεταλλάξεις που δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα αλλά ως φαίνεται οι ειδικοί διαθέτουν την εκπληκτική ικανότητα να προδικάζουν τη φύση τους, προκαταβολικά ετοιμάζουν τέταρτες δόσεις με την υποσημείωση ότι προς το παρόν θα απευθύνονται σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού, διατυπώνοντας ωστόσο ξεκάθαρα την πρόθεση να εμβολιάσουν το γενικό πληθυσμό “βήμα-βήμα”.

Έτσι εξάλλου εκβιάζεις την αποδοχή για προαποφασισμένα πράγματα: βήμα-βήμα.

Επειδή η κυρία Γκάγκα μπλέκει μέσα στον αχταρμά της επιχειρηματολογίας της τα περί γρίπης, όπως και τα περί κλασικών εμβολίων που κάνουμε στα παιδιά μας στα πλαίσια του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού, αισθανόμαστε ως επιστήμονες υγείας την ανάγκη να διευκρινίσουμε κάποια πράγματα:

1) στο θέμα του εμβολίου της γρίππης: υπάρχουν διάφοροι βασικοί τύποι του ιού αυτού και παραλλαγές τους οι οποίες είναι εκ των προτέρων γνωστές, και εξ αυτών κάποια επικρατεί κάθε χρόνο (με το περισσότερο απομακρυσμένο ενδεχόμενο να προκύψει και κάτι καινούργιο όπως ο Η1Ν1 το 2010). Με διάφορα υπολογιστικά μοντέλα εκτιμάται από ειδικά κέντρα, ποιος από αυτούς τους τύπους είναι πιθανότερος να επικρατήσει την επόμενη σαιζόν και βάσει αυτής της εκτίμησης παρασκευάζεται κάθε χρόνο το εμβόλιο της γρίππης. Επειδή με βάση αυτά τα στοιχεία υπάρχει πάντα μια πιθανότητα να πέσουμε έξω στην εκτίμηση, δηλαδή να επικρατήσει τελικά κάποιος από τους άλλους γνωστούς τύπους, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της γρίππης υπολογίζεται γύρω στο 60%.

Αν σε αυτά συνεκτιμήσουμε το γεγονός ότι ο ιός της γρίπης θεωρείται εξελικτικά στάσιμος σε σχέση με τον κορωνοϊό που μεταλλάσσεται με ξέφρενους ρυθμούς, αναρωτιόμαστε πώς μπορεί η κυρία Γκάγκα να συγκρίνει δύο ανόμοια πράγματα και με ποια λογική θεωρεί ότι μπορεί να παρασκευαστεί προκαταβολικά η 4η δόση για μεταλλάξεις κορωνοϊού που δεν έχουν εμφανιστεί ακόμα.

Δηλαδή για να το κάνουμε πιο κατανοητό: το εμβόλιο της γρίπης παρασκευάζεται πάνω σε γνωστά δεδομένα, ενώ η 4η δόση για τον κορωνοϊό που προαναγγέλλεται, απευθύνεται σε κάτι που δεν έχει ακόμα προκύψει. Οι άνθρωποι αυτοί προφανώς διαθέτουν μαντικές ικανότητες.

Εξάλλου ας μην ξεχνάμε ότι για τη γρίππη απαιτούνται δύο δόσεις ανά σαιζόν, ενώ για τον κορωνοϊό, από το τέλος του 2020 μέχρι σήμερα δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο περίπου, έχουμε ήδη προχωρήσει στην τρίτη και πάμε για την τέταρτη δόση. Και για τις λοιπές μεθόδους αντιμετώπισης του ιού εξακολουθεί να επικρατεί σιγή ιχθύος.

2) στο θέμα των παιδικών εμβολίων: και εδώ η κυρία Γκάγκα συγκρίνει δύο ανόμοια πράγματα.

Τα εμβόλια που κάνουμε στα παιδιά μας στα πλαίσια του εθνικού προγράμματος εμβολιασμού

– είναι παραδοσιακής τεχνολογίας,

– είναι αποστειρωτικά δηλαδή εμποδίζουν τη νόσηση και τη μετάδοση και

– δεν είναι πειραματικά και κάποιος -όχι ο αποδέκτης βέβαια- αναλαμβάνει γι αυτά την ευθύνη με την υπογραφή του.

Όσο για το θέμα της υποχρεωτικότητας, η δήλωση της κυρίας Γκάγκα ότι τα παιδιά που δεν εμβολιάζονται δεν πάνε σχολείο, είναι ψευδής και την προκαλούμε να μας υποδείξει έστω και ένα παιδί το οποίο δεν εγγράφηκε στο δημοτικό σχολείο εξ αιτίας αυτής της υπόθεσης.

Κατά τα άλλα τι να σχολιάσουμε επιπλέον από αυτές τις δηλώσεις;

– ότι υπερβάλλει τις παρενέργειες της νόσησης από μετάλλαξη όμικρον/ Ο2 για να πείσει για την καθολική αναγκαιότητα της τρίτης δόσης, σε σημείο ώστε να εμπλέκει αορίστως και τους θανάτους από την προηγούμενη φάση της πανδημίας;

– ότι αφήνει να πλανάται μια σύγχυση κατά πόσο η τρίτη δόση αφορά αυτές τις μεταλλάξεις,

εάν διαφέρει η σύνθεσή της από αυτήν της πρώτης και της δεύτερης (ενισχυτικής) δόσης που

σχεδιάστηκαν για το αρχικό στέλεχος και κατά πόσο είναι αποτελεσματική τελικά η τρίτη δόση στην όμικρον;

– ότι ενοχοποιεί σε μεγαλύτερο βαθμό από το εμβόλιο, την νόσηση από όμικρον για πυροδότηση ανοσολογικών νοσημάτων, σπέρνοντας αμφιβολίες και φόβους; Έχει στοιχεία για αυτούς τους ισχυρισμούς;

(Παρεμπιπτόντως το θέμα της προσωπικής μας ασφάλειας, εφόσον το αφήγημα περί συλλογικής ευθύνης και τείχους ανοσίας έχει καταπέσει, ας μας επιτρέψει να το κρίνουμε για τους εαυτούς μας οι ίδιοι, μετά και την παραδοχή της ότι δεν εγγυάται μια πιθανή πυροδότηση ανοσολογικού νοσήματος από τον εμβολιασμό).

– ότι μιλάει για δισεκατομμύρια ασφαλείς δόσεις τη στιγμή που διαθέτουμε σχεδόν ανύπαρκτα στοιχεία από κίτρινες κάρτες; Στα πρόσφατα δημοσιευμένα στοιχεία των μελετών της Pfizer για τις παρενέργειες έχει ρίξει άραγε μια ματιά η κυρία Γκάγκα;

Είναι απορίας άξιο για ποιο λόγο η κυρία Γκάγκα δεν αναφέρθηκε καθόλου στον πολύ μεγάλο αριθμό θανάτων /εκατομμύριο πληθυσμού από ή με Covid που καταγράφεται στη χώρα μας, παρά το υψηλό ποσοστό εμβολιασμού συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού.

Σχετικά με τις δηλώσεις της ότι βασίζεται σε συγκεκριμένα επιστημονικά τεκμήρια τα οποία δείχνουν ότι πρέπει να εμβολιαστούμε, προσκαλούμε την υφυπουργό να μας παραθέσει τα στοιχεία που εννοεί. Επίσης θα θέλαμε να κατονομάσει αυτά τα νέα εμβόλια παραδοσιακής τεχνολογίας που προτίθεται να εισάγει συμπληρωματικά στην αγορά, ειδικά για την περίπτωσή μας και προκειμένου να ξεπεράσουμε τους φόβους μας.

Αντιλαμβανόμαστε ότι επάνω σε αυτόν τον φόβο για το σκεύασμα, πολύ ποντάρουν οι κυβερνώντες και ότι εκεί θα ρίξουν το βάρος της προπαγάνδας τους το επόμενο διάστημα.

Σε αυτούς λοιπόν που μετράνε ένα ένα τα κεφάλια μας προσπαθώντας να μας κατηγοριοποιήσουν περαιτέρω σε “φοβισμένους”, που μπορούν ακόμα να πείσουν και σε “σκληροπυρηνικούς” που μόνο το εκτελεστικό απόσπασμα θα τους κάνει καλά, θα τους υπενθυμίσουμε για άλλη μια φορά ποιοι είμαστε: Είμαστε οι υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας των ιατρικών πράξεων. Είμαστε θεματοφύλακες του δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής και εφαρμογής των ιατρικών πράξεων κατόπιν συναίνεσης, γι αυτό και αντιστεκόμαστε νηστικοί 7 μήνες, πράγμα που έχει να το δει το εργατικό κίνημα από δεκαετίες. Γι αυτό και παίρνουμε τον κόσμο με το μέρος μας.

Ολοκληρώνοντας θα θέλαμε βάσει των πολυάριθμων ερωτημάτων που έχουν προκύψει από τις δηλώσεις της κυρίας Γκάγκα να καλέσουμε για πολλοστή φορά σε επιστημονικό διάλογο, εφόσον η συνάδελφος κυρία Γκάγκα μας κάνει την τιμή. Σε τέτοιο δημόσιο επιστημονικό διάλογο θα παραθέταμε ευχαρίστως και με απόλυτη τεκμηρίωση τις θέσεις μας.

Δυστυχώς η κυρία Γκάγκα τον μοναδικό κατά την αντίληψή της “διάλογο” που προτείνει τον τοποθετεί επάνω στη βάση εκβιαστικών διλημμάτων.

Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνουμε σαφώς ότι η μόνη μέθοδος που προσφέρεται στην κυβέρνηση είναι αυτή της αργής και μεθοδικής εξόντωσής μας δια των παρατάσεων της αναστολής

Γι αυτό το λόγο εξάλλου έχει αρχίσει να απομακρύνεται προεκλογικά ο κύριος Πλεύρης από τα φώτα της δημοσιότητας, με τις αποκλειστικές και ειλικρινείς του εισηγήσεις περί απόλυσης ή προαπαιτούμενων.

Εν πάση περιπτώσει η δική μας πρόσκληση για αληθινό διάλογο απευθύνεται σε όλους όσους αφορά.

Μετά τιμής

Οι Υγειονομικοί υπάλληλοι κατά της Υποχρεωτικότητας.

Σ.Υ.Δ.Ε.

Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...