Ο Μητσοτάκης για εγκαίνια στο Λοιμωδών, “θερμή” υποδοχή από τους υγειονομικούς

Την Τρίτη 14 Ιουνίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο “Αγία Βαρβάρα”, πρώην Λοιμωδών, για να παραστεί στα εγκαίνια τμήματος Ψυχικής Υγείας Εφήβων. Με αυτή την αφορμή, το Σωματείο Εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο μαζί με άλλα σωματεία και φορείς της Δυτικής Αθήνας διοργανώνουν παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του νοσοκομείου, ζητώντας την πλήρη επαναλειτουργία του ως σύγχρονο – δωρεάν και δημόσιο νοσοκομείο.

Τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας προχώρησε σε καθαρισμούς και εξωραϊσμούς πέριξ του Νοσοκομείου, προκειμένου να υποδεχτεί τον πρωθυπουργό, την ίδια ώρα όμως υπάρχει κινητοποίηση από συνδικαλιστικές οργανώσεις του χώρου της υγείας, που θεωρούν ότι το “Αγία Βαρβάρα” πρέπει να ξαναλειτουργήσει με όλα του τα τμήματα, τις κλινικές, τα χειρουργεία, σύγχρονες υποδομές, με το απαραίτητο επιστημονικό ιατρικό νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό.

Ακολουθεί ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αττικόν:

Την Τρίτη 14 Ιούνη, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται το πρώην νοσοκομείο ΛΟΙΜΩΔΩΝ με αφορμή  εγκαίνια  τμήματος Ψυχικής Υγείας Εφήβων. Αυτή η επίσκεψη αλλά και η αντίστοιχη πριν μερικές εβδομάδες στον ίδιο χώρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα, που και οι δύο κοροϊδεύουν στα μούτρα εδώ και χρόνια το λαό της Δυτικής Αθήνας, αποτελεί πρόκληση για το λαό της περιοχής και τους εργαζόμενους του Αττικόν.

Φτάνει πια η κοροϊδία. Η αγωνία και οι αγώνες μας για να ξαναλειτουργήσει το “Λοιμωδών” δεν πρόκειται να υποταχθούν σε νέες προεκλογικές υποσχέσεις. ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ με τίποτα λιγότερο από την πλήρη επαναλειτουργία του “Λοιμωδών” ως Σύγχρονο – Δωρεάν και Δημόσιο Νοσοκομείο.

Για την απαξίωση και την διακοπή για χρόνια της λειτουργίας του ως νοσοκομείου της Δυτικής Αττικής την αποκλειστική ευθύνη φέρουν οι κυβερνήσεις, της ΝΔ που το έκλεισε, του ΣΥΡΙΖΑ που το άφησε κλειστό (σε επίσημη συνάντηση με το ΔΣ του σωματείου ο τότε Υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Α. Ξανθός μας ανακοίνωσε “νοσοκομείο που έκλεισε- ΔΕΝ ξανανοίγει”!!!!) και ξανά της ΝΔ που το διατηρεί ανενεργό.

Η πανδημία και η ζωή απέδειξαν ότι η επαναλειτουργία του Λοιμωδών είναι απαραίτητη ΚΑΙ για τις ανάγκες των ασθενών ΚΑΙ για να πάρουν έστω μία ανάσα οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο μας, που φορτώθηκε όλες τις υπηρεσίες υγείας από τις απαράδεκτες αντιλαϊκές πολιτικές που οδήγησαν στην εγκατάλειψη όλων των δομών Φροντίδας Υγείας, ειδικά της Πρωτοβάθμιας.

Τα εγκαίνια του Τμήματος Ψυχικής Υγείας Εφήβων δεν πρόκειται να γίνουν ο δούρειος ίππος, για να ξεχαστεί κάθε απαίτηση- διεκδίκηση του λαού για την πλήρη επαναλειτουργία του “Λοιμωδών”. Πόσο μάλλον που η δημιουργία μιας τέτοιας πτέρυγας σε ένα δημόσιο νοσοκομείο (!!!) γίνεται χωρίς κανένα σχέδιο, με μετακινήσεις εργαζομένων από άλλα νοσοκομεία της περιοχής, «όπως» και «όταν» τους έρθει, ανάλογα με τις ορέξεις «φιλευσπλαχνίας» κάποιων δωρητών.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο μαζί με τα σωματεία και τους φορείς της Δυτικής Αθήνας ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ για την πλήρη επαναλειτουργία του “Λοιμωδών” ως σύγχρονο – Δωρεάν και Δημόσιο Νοσοκομείο, με όλα του τα τμήματα, τις κλινικές τα χειρουργεία, με όλες τις σύγχρονες υποδομές, με όλο το απαραίτητο επιστημονικό ιατρικό νοσηλευτικό, βοηθητικό προσωπικό μόνιμης εργασίας με βάση τις σημερινές ανάγκες.

 

Πηγή: https://xaidarisimera.gr/o-mitsotakis-gia-egkainia-sto-loimodo/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...