Προστατέψτε τους Ασθενείς και τους Εργαζόμενους – Να σταματήσει η παραβίαση των πρωτοκόλλων στην αντιμετώπιση ασθενών με Covid

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Νίκαιας και Δυτικής Αττικής

Νίκαια 23/7/2022

Στις 20/7 κοινοποιήθηκε έγγραφο προτάσεων του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου σχετικά με τη νοσηλεία των Covid ασθενών. Οι προτάσεις αυτές μπορούν να χαρακτηριστούν τουλάχιστον επικίνδυνες για την υγεία των ασθενών αλλά και των εργαζομένων του νοσοκομείου.

1.Στο όνομα της “εύρυθμης λειτουργίας” του νοσοκομείου προτείνεται να εισάγονται από ΤΕΠ μόνο οι θετικοί ασθενείς που έχουν ενδείξεις αναπνευστικής δυσχέρειας και θετική αξονική θώρακος. “Οι λοιποί ασθενείς θα επιστρέφουν στον τόπο διαμονής τους”. Εισαγωγή δηλαδή θα γίνονται μόνο όσοι ασθενείς έχουν ανάγκη χορήγησης οξυγόνου ενάντια σε όλα τα επιστημονικά δεδομένα και τα ιατρικά πρωτόκολλα! Οδηγίες που δεν έχουν καμία επιστημονική βάση και έχουν σαν στόχο την εξοικονόμηση κλινών Covid χωρίς να υπολογίζουν τις συνέπειες στην υγεία των ασθενών. Με βάση αυτή τη λογική ένας ανοσοκατεσταλμένος με covid θα βλέπει την πόρτα της εξόδου αν δεν έχει χαμηλό οξυγόνο, το ίδιο και ένας ασθενής με οξεία νεφρική ανεπάρκεια και covid, με ηλεκτρολυτικές διαταραχές και covid κτλ.

2.Οι Covid θετικοί ασθενείς που νοσηλεύονται λόγω άλλων παθήσεων προτείνεται να νοσηλεύονται σε θαλάμους που θα δημιουργήσει κάθε κλινική. Δηλαδή προτείνεται η δημιουργία θαλάμων covid σε κάθε κλινική, προφανώς με το ίδιο νοσηλευτικό προσωπικό για covid και non covid ασθενείς και χωρίς κανένα επιπλέον χωροταξικό διαχωρισμό. Η αύξηση της ενδονοσοκομειακής διασποράς είναι σίγουρη, άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται το αποτυχημένο αυτό μοντέλο, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών αλλά και εργαζομένων. Ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας υποθέτουμε γνωρίζει πόσο επικίνδυνο είναι να κολλήσει covid ένας ασθενής με οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, ένας ασθενής με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο ή ένας πρόσφατα χειρουργημένος….

3.Ολα τα παραπάνω γίνονται με στόχο “να εξοικονομηθεί νοσηλευτικό προσωπικό” για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Άλλη μια κυνική ομολογία ότι μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας δεν έχει γίνει καμία κίνηση ενίσχυσης των νοσοκομείων με όλο το απαραίτητο προσωπικό. Άλλη μια απόδειξη ότι χρειάζονται μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων,  χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργείου και της κυβέρνησης για το αντίθετο, τα δημόσια νοσοκομεία εξακολουθούν να πιέζονται. Δεν θα δημιουργηθούν συνθήκες ακόμα πιο επικίνδυνες για τους ασθενείς του νοσοκομείου.

Καλούμε τον διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας να αποσύρει τώρα το έγγραφο! 

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                Ο Γραμματέας

Τσολάκης Ιωάννης       Βλάχος Γεώργιος

Πηγή: https://seknda.blogspot.com/2022/07/covid.html

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...