Ιστορικό λάθος η στάση της ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ της ΠΟΕΔΗΝ σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Συμπαράσταση στους 38 συλληφθέντες υγειονομικούς

Άλλη μια παράταξη της ΠΟΕΔΗΝ δηλώνει τη συμπαράστασή της στους 38 συλληφθέντες συναδέλφους μας διαχωρίζοντας σαφώς τη θέση της από την κεντρική γραμμή της ΠΟΕΔΗΝ.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της παράταξης.

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ-ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ-ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΕΚΑΒ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η παράταξη μας ΑΓΩΝΑΣ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ καλεί την πλειοψηφία  ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ της ΠΟΕΔΗΝ έστω και την τελευταία στιγμή να προχωρήσει άμεσα σε συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ώστε να ληφθεί απόφαση στήριξης, με στάση εργασίας και συγκέντρωση συμπαράστασης, για τους 38 συναδέλφους μας σε αναστολή που δικάζονται την Τετάρτη 19/10 στις 10 πμ στο κτίριο 8 των Δικαστηρίων της Ευελπίδων.

Το αντιδημοκρατικό και απολυταρχικό καθεστώς της Κυβέρνησης Μητσοτάκη παρέπεμψε τους

συναδέλφους μας σε δίκη με αφορμή ειρηνική διαδήλωση και με τις ανυπόστατες κατηγορίες της απείθειας και της παρακώλυσης συγκοινωνιών.

Με αυτό τον τρόπο, επιχειρείται η φίμωση κάθε ειρηνικής και δημοκρατικής διαδήλωσης εργαζομένων, η απεμπόληση στοιχειωδών δικαιωμάτων όπως αυτό του συνέρχεσθαι και του εργάζεσθαι και η καταστολή κάθε διεκδίκησης στο χώρο εργασίας.

Οι συνάδελφοι σε αναστολή για σχεδόν 14 μήνες βιώνουν την απόλυτη απαξίωση από την Κυβέρνηση, τον κοινωνικό στιγματισμό, τη στέρηση του μισθού τους και των απαραίτητων
προς το ζην και οδηγούνται σε αναξιοπρεπή μαύρη εργασία, μετανάστευση και αυτοχειρία. Όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι πολίτες αυτής της χώρας έχουν πλέον κατανοήσει ότι το πρώτο στάδιο ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ διαδραματίζεται με γλαφυρό τρόπο μπροστά στα μάτια μας και αφορά τις αναστολές εργασίας των συναδέλφων με πρόσχημα την υγειονομική κρίση.

Αν δεν προτάξουμε έγκαιρα και συντονισμένα μία οργανωμένη αντίσταση απέναντι στη λαίλαπα του ακραιφνούς νεοφιλελευθερισμού και κομματισμού όλες οι ανεξάρτητες, ακομμάτιστες και αδούλωτες δυνάμεις τόσο μέσα στο υγειονομικό κίνημα όσο και έξω από αυτό η πορεία του ΕΣΥ και εν γένει της χώρας μας προδιαγράφεται ζοφερή.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την παντελή απουσία της πλειοψηφίας  ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ της ΠΟΕΔΗΝ κατά τις προσαγωγές και την διαπόμπευση  των 38 συναδέλφων μας στη ΓΑΔΑ και στα Δικαστήρια στην Ευελπίδων λίγες εβδομάδες πριν. Η δε παράταξη της  ΠΑΣΚΕ τεχνηέντως δημιουργεί πόλωση, συκοφαντώντας και καθυβρίζοντας κατάπτυστα  πρόσωπα και παρατάξεις καθιστώντας το συνδικαλιστικό κίνημα διχασμένο και διασπασμένο, γεγονός  που αυτή τη κρίσιμη περίοδο, είναι ιστορικό λάθος.

Όταν το επίσημο συνδικαλιστικό όργανο των Υγειονομικών υπαλλήλων των Δημόσιων Νοσοκομείων της χώρας, όπως εκφράζεται από την πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ της ΠΟΕΔΗΝ, αγνοεί προκλητικά τους αδίκως κατηγορούμενους υπόδικους συναδέλφους, είναι πλέον πρόδηλο ότι η ηγεσία αυτή θα πρέπει να απομονωθεί από το σύνολο των Υγειονομικών, οι οποίοι θα πρέπει να πάρουν τις τύχες του Υγειονομικού Κινήματος στα χέρια τους μέσω των Σωματείων Εργαζομένων των Νοσοκομείων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους υγειονομικούς να συγκεντρωθούν μαζικά στην Ευελπίδων κατά την εκδίκαση της υπόθεσης των συναδέλφων σε αναστολή, έτσι ώστε να δώσουμε όλοι μαζί βροντερό παρόν και νέα πνοή στο Υγειονομικό Κίνημα.

Πηγή: http://agonasantistasianatropi.blogspot.com/2022/10/1910-38-10-8.html?m=1

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...