Συνέντευξη τύπου Dr. Sucharit Bhakdhi 23/9

 

Στις 23.9.22, σε αίθουσα της ΕΣΗΕΑ παραχώρησε συνέντευξη τύπου ο καθηγητής Suchatit Bhakdi στα πλαίσια της επίσκεψής του στην Αθήνα ως καλεσμένος των υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας.

 

Συντονιστές δημοσιογράφοι:

– Περικλής Γκιόλιας/ εκδότης της ψηφιακής σελίδας sportime.gr

– Διονύσιος Αντωνέλλος/ εκπρόσωπος του Rise TV

 

Ομιλητές:

– Suchatit Bhakdi

– Reiner Füllmich

 

Συντονιστής εκ των διοργανωτών:

Α. Νταλιάνης

 

Υπεύθυνοι μετάφρασης:

– Ζαφειρία Κακαλέτρη

– Μάρκος Χρηστίδης

Προσκεκλημένοι Δημοσιογράφοι: Άπαντα τα μέσα. Έντυπα, διαδικτυακά, τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά, όπως εμφανίζονται στους καταλόγους της ΕΣΗΕΑ και αλλού.

Προσκεκλημένοι από τον επιστημονικό χώρο Υπουργός Υγείας κος Α. Πλεύρης, Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κα Μ. Γκάγκα, Υφυπουργός Υγείας Έλενα Ράπτη, Τομεάρχες υγείας όλων των κοινοβουλευτικών Ομάδων, Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, κος Σωτήρης Τσίοδρας, Πρόεδρος Ι.Σ.Α. Πρόεδρος Π.Ι.Σ. , Πρόεδρος ΕΟΔΥ, Πρόεδρος ΕΟΦ.

Ο Suchatit Bhakdi στον πρόλογό του έκανε αναφορά στην καθοριστική συνεισφορά της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό πολιτισμό, δηλώνοντας ότι ο ίδιος έφθασε στην Ευρώπη προς αναζήτηση δημοκρατικών αξιών, επιστημονικής μεθόδου και νομικού πολιτισμού που έλειπαν από τη χώρα καταγωγής του. Εγκαταστάθηκε στη Γερμανία όπου βρήκε όλα αυτά που αναζητούσε με αποτέλεσμα να σταδιοδρομήσει σημειώνοντας επιτυχίες στην επιστημονική του καριέρα αλλά και να ζήσει μια ευτυχισμένη ζωή, έως τη στιγμή που όλα ανατράπηκαν με τη μετατροπή της Γερμανίας σε ένα κράτος ολοκληρωτικό. Αφορμή για αυτήν την ανατροπή υπήρξε η λεγόμενη πανδημία.

 

Τόνισε ότι λόγω και της πολυετούς εμπειρίας και διδασκαλίας του στο αντικείμενο των λοιμωδών νοσημάτων και της ανοσολογίας διέκρινε εξ αρχής μια φαυλότητα στο όλο αφήγημα, και την αίσθηση αυτή ενίσχυε η διαπίστωση ότι η ίδια πολιτική εφαρμοζόταν σε πολλά μέρη του κόσμου ταυτόχρονα.

Επισήμανε ότι οι άνθρωποι σε αυτό το διάστημα υπέφεραν υπό το καθεστώς φίμωσης στην οποία επιχείρησε το σύστημα να υποβάλει και τον ίδιο.

 

Έκφρασε την ισχυρή πεποίθηση ότι η Ελλάδα ως το λίκνο της δημοκρατίας και ως γενέτειρα των ιπποκράτειων αρχών της ιατρικής θα πρέπει να αποτελέσει και πάλι το εφαλτήριο της αντίστασης με μια σύμπραξη επιστημόνων ώστε να λάμψει η αλήθεια και να αφυπνιστεί η κοινωνία.

Αυτό όπως τόνισε ήταν και ο λόγος που αποδέχθηκε αμέσως την πρόσκληση των υγειονομικών οι οποίοι παρέμειναν πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη, θεωρώντας τιμή για το άτομό του τη συμμετοχή σε αυτή την προσπάθεια.

 

Κλείνοντας την εισαγωγή του τόνισε ότι έρχεται στη χώρα μας εν ειρήνη και με την επιθυμία της συνεργασίας με όλους τους συναδέλφους επιστήμονες ανεξαιρέτως των αντιλήψεών τους προκειμένου από κοινού να αναζητηθεί η επιστημονική αλήθεια και να αποτραπεί μια σοβαρή απειλή και μια επικείμενη καταστροφή.

 

Στη συνέχεια υποβλήθηκαν ερωτήσεις με προσανατολισμό στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας και της πρόβλεψης της πορείας της, της χρήσης χειρουργικής μάσκας και των εμβολίων.

Οι απαντήσεις του καθηγητή μπορούν να αποδοθούν συνοπτικά στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

 

– Ο όρος “πανδημία” είναι καταχρηστικός και γενικά δεν χρησιμοποιείται πια για τον απλό λόγο ότι από τότε που ανακαλύφθηκαν τα αντιβιοτικά και βελτιώθηκε το γενικό βιοτικό επίπεδο του πληθυσμού και οι συνθήκες υγιεινής -δηλαδή εδώ και δεκαετίες – οι πανδημίες έχουν εκλείψει από τον πλανήτη.

Ως πανδημία γενικά ορίζεται μια επικίνδυνη μεταδοτική ασθένεια με παγκόσμια διασπορά.

Γενικά οι περισσότεροι θάνατοι που συμβαίνουν σε ανθρώπους οι οποίοι νοσούν αρχικά από μια ιογενή λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος, δεν οφείλονται στον ίδιο τον ιό αλλά στις μικροβιακές επιλοιμώξεις. Αυτές ήταν που σκότωσαν μαζικά τον κόσμο την περίοδο ισπανικής γρίππης, σε μια εποχή που ο πληθυσμός ήταν υποσιτισμένος και εξουθενωμένος από έναν παγκόσμιο πόλεμο και δεν υπήρχαν θεραπείες με αντιβιοτικά φάρμακα.

Πλέον αυτές οι ασθένειες έχουν επιτυχώς τεθεί υπό έλεγχο με την καθοριστική συμβολή της επιστημονικής κοινότητας και μάλιστα χωρίς τη βοήθεια του ΠΟΥ.

Οι ασθένειες και τα προβλήματα στα οποία σήμερα θα έπρεπε να εστιάσουμε, διότι θερίζουν τον πληθυσμό είναι μεταξύ άλλων η φυματίωση, η ελονοσία και ο υποσιτισμός που εξαπλώνεται απειλητικά και που αποτελεί το υπόβαθρο για όλες τις ασθένειες. Οι ιώσεις ΔΕΝ είναι το πρόβλημα.

 

– Ο ιός είναι κατά κοινή πλέον ομολογία ένα προϊόν εργαστηρίου. Ο Aμερικάνος Anthoni Fauci (διευθυντής του εθνικού ινστιτούτου αλλεργιών και λοιμωδών νοσημάτων των ΗΠΑ) και οι λοιποί απατεώνες συνεργάτες του είχαν δοσοληψίες με το εργαστήριο της Wuhan και αυτό που προσπάθησαν ήταν να δημιουργήσουν έναν θανατηφόρο ιό. Όμως υπερεκτίμησαν τις ικανότητές τους και δεν τα κατάφεραν.

 

– Στήθηκε λοιπόν ένα αφήγημα γύρω από την επικινδυνότητα του κορωνοϊού με αποκορύφωμα τον ισχυρισμό ότι ασυμπτωματικοί άνθρωποι μπορούν να μολύνουν και να σκοτώσουν τους συνανθρώπους τους. Κανένας άνθρωπος χωρίς συμπτώματα δεν μπορεί να σκοτώσει κανέναν.

Μολυσματική δόση είναι αυτή που προκαλεί λοίμωξη. Ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να μεταδοθεί μια τέτοια δόση – ακόμα και από πάσχοντα με έντονα συμπτώματα – διότι το ιικό φορτίο που περιλαμβάνεται στον εκπνεόμενο αέρα ενός πάσχοντα είναι χιλιάδες φορές χαμηλότερο από την συγκέντρωση του ιού στη μύτη και το στόμα του. Θα πρέπει κυριολεκτικά να βήχει και να φτερνίζεται κάποιος πάσχοντας μέσα στο πρόσωπο του άλλου ώστε να υπάρχει πιθανότητα να τον κολλήσει αλλά και τότε ακόμα η πιθανότητα να νοσήσει κανείς σοβαρά είναι εξαιρετικά μικρή. Σε αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο το γεγονός ότι διαθέτουμε ένα ανοσοποιητικό σύστημα ικανό να αντιμετωπίζει τον ιό συχνά χωρίς να εκδηλωθεί κανένα σύμπτωμα ή μόνο ήπια συμπτώματα όπως βήχας και φτάρνισμα.

 

– Αυτοί που διατρέχουν πραγματικό κίνδυνο να νοσήσουν με τον ιό και να εμφανίσουν σοβαρές επιπλοκές ή και να καταλήξουν είναι άνθρωποι επιβαρυμένοι με άλλα νοσήματα. Οι άνθρωποι αυτοί όμως κινδυνεύουν εξίσου και έχουν τις ίδιες πιθανότητες να πάθουν σοβαρή ζημιά αν μολυνθούν από οποιουσδήποτε άλλους παρεμφερείς ιούς. Ο κορωνοϊός δεν έχει επηρεάσει τη μέση ηλικία θανάτου που είναι τα 82 έτη.

 

– Όλα τα μέσα πρόληψης τα οποία σύστησαν οι ειδικοί και επέβαλαν οι κυβερνήσεις είναι κατ επέκταση άχρηστα, ακόμη και βλαβερά.

Ειδικά η πολύωρη χρήση χειρουργικής μάσκας συνδέεται με δραματική αύξηση της συγκέντρωσης του διοξειδίου του άνθρακα στο σώμα μας.

Ήδη μετά από τρία λεπτά χρήσης οποιουδήποτε είδους μάσκας η συγκέντρωση του διοξειδίου του άνθρακα στον οργανισμό μας υπερβαίνει κατά πολύ τα μέγιστα επιτρεπτά όρια που ισχύουν για ενήλικες σε ένα εργασιακό περιβάλλον.

Με την παρατεταμένη χρήση μάσκας λοιπόν δηλητηριάζουμε προοδευτικά τον εαυτό μας και βραχύνουμε τη διάρκεια της ζωής μας.

Επιπλέον η επιβολή χρήσης μάσκας σε παιδιά οδήγησε πολλά παιδιά σε εκδήλωση αυτοκτονικής τάσης και σε ψυχιατρική φροντίδα. Η Ελλάδα με αυτές τις πρακτικές καταστρέφει το μέλλον των παιδιών της. Εφόσον δεν υπάρχει τίποτα που να μπορούμε να αποτρέψουμε με τη χρήση της μάσκας, δεν υπάρχει κανένας λόγος να τη φοράμε.

 

– Πολλές αφρικανικές χώρες που δεν ανταποκρίθηκαν στις επιταγές του ΠΟΥ και δεν ακολούθησαν πολιτικές στη λογική της “πανδημίας”, δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον κορωνοϊό και οι πολίτες τους ζουν μια φυσιολογική ζωή. Γι αυτό η Αφρική είναι επί του παρόντος το καλύτερο μέρος για να ζει κανείς.

Η αφρικανικές χώρες δεν τήρησαν στοιχεία καταγραφών κρουσμάτων και θανάτων, ωστόσο αληθή στοιχεία καταγραφών δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα σε καμία χώρα. Πρόκειται για ψευδή στοιχεία.

 

– Τα εμβόλια που λειτουργούν με την τεχνολογία mRNA έχουν έναν μηχανισμό δράσης εντελώς διαφορετικό από τα κλασικά εμβόλια.

Τα εμβόλια mRNA εισάγουν στον οργανισμό μας ένα ξένο προς αυτόν τμήμα γενετικού υλικού. Αυτό το ξένο γενετικό υλικό λειτουργεί ως γονίδιο, εισέρχεται στα κύτταρά μας και τα χρησιμοποιεί προκειμένου να παράξει μια ξένη προς τον οργανισμό μας πρωτεΐνη (την πρωτεΐνη της ακίδας του κορωνοϊού). Τα κύτταρα σε αυτό το διάστημα αναστέλλουν την διαδικασία παραγωγής των δικών τους πρωτεϊνών.

Στην αρχή μας είπαν ότι το υλικό που ενίεται ενδομυικά παραμένει στο σημείο της ένεσης και ότι το mRNA λειτουργεί στο σώμα μας για δυο μόνο ημέρες.

Αμφότεροι οι ισχυρισμοί είναι ψευδείς. Το υλικό προωθείται μέσω της λέμφου από το σημείο της ένεσης στους λεμφαδένες και καταλήγει τελικά στο αίμα μέσω του οποίου κατανέμεται σε όλο το σώμα. Το mRNA παραμένει ενεργό στον οργανισμό μας δύο ολόκληρους μήνες τουλάχιστον.

Σε όλο αυτό το διάστημα τα κύτταρά μας συνθέτουν μια ξένη προς τον οργανισμό μας πρωτεΐνη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το ανοσοποιητικό μας σύστημα να στρέφεται εναντίον των ίδιων των κυττάρων του οργανισμού μας και να τα καταστρέφει. Αυτή είναι η βάση για την εκδήλωση των αυτοάνοσων νοσημάτων.

Με παρόμοιο τρόπο λειτουργούν όλα τα εμβόλια mRNA τεχνολογίας.

Το θέμα δεν είναι αν το ξένο γενετικό υλικό που εισάγει το εμβόλιο μπορεί να ενσωματωθεί μόνιμα στο δικό μας γενετικό υλικό – στο DNA μας. Εφόσον ένα ξένο γενετικό υλικό μπορεί να καθοδηγεί την παραγωγή πρωτεϊνών στα κύτταρά μας και να παραμένει ενεργό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε ήδη έχει αλλάξει ο τρόπος που λειτουργεί ο οργανισμός μας και άρα μπορούμε να θεωρήσουμε αυτό το γεγονός ως μια μορφή γενετικής τροποποίησης του οργανισμού.

Εφόσον προχωράμε και σε επόμενες δόσεις συντηρούμε αυτή τη γενετική τροποποίηση και ταυτόχρονα δημιουργούμε αθροιστικές βλάβες.

Πέραν αυτού τα συγκεκριμένα εμβόλια για τον συγκεκριμένο ιό είναι εντελώς αναποτελεσματικά διότι τα αντισώματα που παράγουν κυκλοφορούν στο αίμα μας. Δεδομένου όμως ότι ο κορωνοϊός παραμένει στο βλεννογόνο του αναπνευστικού συστήματος και δεν περνάει στο αίμα, τα αντισώματα που παράγει ο εμβολιασμός δεν μπορούν να τον ανιχνεύσουν και να τον εξουδετερώσουν.

Γι αυτό το λόγο δεν έχει νόημα να συστήνουμε αυτό το σκεύασμα σε καμία ηλικιακή ομάδα έστω και αν δεν υπήρχε το θέμα της ασφάλειας του σκευάσματος.

– Ο όρος ADE (antibody dependent enhancement = ενίσχυση εξαρτώμενη από αντισώματα) δεν είναι πλήρης διότι στο ανοσολογικό αυτό φαινόμενο συμβάλλει εκτός από τα αντισώματα και άλλος παράγοντας του ανοσοποιητικού συστήματος, τα T λεμφοκύτταρα. Αμφότεροι αυτοί οι παράγοντες του ανοσοποιητικού συστήματος επιτίθενται εναντίον των κυττάρων που έχουν αναπρογραμματιστεί από το mRNA να παράγουν την ξένη πρωτεΐνη.

– Αν το ανοσοποιητικό μας σύστημα επιτεθεί εναντίον μολυσμένων από το mRNA κυττάρων που βρίσκονται στα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, το αποτέλεσμα θα είναι η καταστροφή των τοιχωμάτων των αγγείων και η δημιουργία θρόμβων. Άνθρωποι με ιστορικό θρομβώσεων διατρέχουν συνεπώς αυξημένο κίνδυνο μετά από χορήγηση σκευασμάτων mRNA και θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με κάποια μορφή αντιπηκτικής αγωγής.

– Υπάρχει η πρόθεση να χρησιμοποιηθεί εφεξής η τεχνολογία mRNA σε όλα τα καινούργια εμβόλια που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά. Ο Bill Gates εμπλέκεται εδώ και χρόνια σε αυτή την υπόθεση προκειμένου να παραχθούν τέτοιου τύπου σκευάσματα τα οποία εισάγουν στην ουσία ένα είδος γονιδιακής θεραπείας με την επιδίωξη μάλιστα να επιβληθούν στον πληθυσμό ως απολύτως αναγκαία.

Τα σκευάσματα με την τεχνολογία αυτή είναι πολύ πιο φτηνά στην παραγωγή τους από τα κλασικά εμβόλια με αποτέλεσμα να αποφέρουν τεράστια κέρδη.

Επειδή οι εμπλεκόμενοι δεν είχαν επαρκείς γνώσεις ανοσολογίας δεν υπολόγισαν ότι τα σκευάσματά τους μπορούν δυνητικά να σκοτώσουν.

 

Συνοψίζοντας τις συμπερασματικές δηλώσεις του καθηγητή Sucharit Bhakdi μπορούν να αναφερθούν τα εξής:

Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή μας και την ύπαρξή μας αν δεν σταματήσουμε αυτό το έγκλημα. Η συνέχεια και η διάρκεια της επιδημίας θα εξαρτηθεί από εμάς και μόνο. Πρόκειται για έναν εφιάλτη, για μια ταινία φρίκης που σχεδιάστηκε ειδικά για μας και στην οποία συμμετέχουμε. Ο φόβος που διασπείρεται λειτουργεί σε αρκετούς ανθρώπους με τρόπο ώστε να τους φέρνει σε μια κατάσταση νοσηρής ευφορίας στην οποία εθίζονται και γι αυτό αρνούνται να εξέλθουν από αυτήν.

Το μόνο που χρειάζεται να γίνει είναι να σβήσουμε την οθόνη όπου προβάλλεται η ταινία και να ανάψουμε και πάλι τα φώτα της διάνοιάς μας.

Από τους πολιτικούς μας δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα. Αδιαφορούν πλήρως.

Οι γιατροί όμως είναι υποχρεωμένοι να πάρουν θέση. Έως τώρα μπορούσαν να επικαλεστούν άγνοια πράγμα που τους απάλλασσε από την ευθύνη και μπορούσαν να συγχωρεθούν.

Πλέον όμως υπάρχουν στοιχεία και δεδομένα τέτοια ώστε κανείς δεν μπορεί να προφασιστεί ότι δεν γνωρίζει πώς λειτουργούν αυτά τα σκευάσματα. Άρα όσοι γιατροί επιμένουν σε αυτή τη στάση γίνονται εν γνώσει τους συνεργοί σε δολοφονία και δεν πρόκειται να συγχωρεθούν.

Κάθε σκεύασμα που λειτουργεί με τεχνολογία mRNA είναι επικίνδυνο για τη ζωή των παιδιών μας.

Η Ελλάδα καταστρέφει το μέλλον των παιδιών της.

Ο μεγαλύτερος όμως κίνδυνος είναι ο νέος τρόπος ζωής που ακολουθούν οι Έλληνες μακριά από τις παραδόσεις τους, αντιγράφοντας τις συνήθειες και έξεις των Αμερικανών.

Πρέπει να ανοίξουμε επιτέλους τα βιβλία μας, να μελετήσουμε και να μάθουμε να σκεφτόμαστε και πάλι σαν Έλληνες, δήλωσε καταλήγοντας ο καθηγητής Bhakdi.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...