Υγειονομικοί σε αναστολή:  Ένας ο δρόμος, άμεση επιστροφή

 Αφιερωμένο σε αυτούς που η ψυχή τους είναι πιο βαθιά από την πληγή τους!

1η Σεπτεμβρίου 2022! Ένας χρόνος κατατρομοκράτησης, επιστημονικοφάνειας, βιασμού της κοινής λογικής, ανίερων διαχωρισμών, εκβιασμών, αμφιλεγόμενων μηνυμάτων, κυρώσεων, εκπτώσεων ηθών (γιατί οι τιμές ακολουθούν αντίστροφη πορεία)…Ένας χρόνος αναστολής!

Αναστολής στην υγεία! Αναστολής στην εργασία! Αναστολής στο Δίκαιο. Αναστολής στη λογική!

Ένας χρόνος όπου ειπώθηκαν  «ψέματα που ντράπηκαν και τα ίδια . Μιας και δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα λέγαν».

Και  εν μέσω όλων αυτών οι υγειονομικοί, οι σύγχρονες Ιφιγένειες που θυσιάστηκαν (με την ανοχή του Συντάγματος , πάντα) για το υπέρτερο δημόσιο συμφέρον (που αρέσκεται να συνθλίβει το άτομο).

Τι κι αν βροντοφώναξαν την αλήθεια! Τι κι αν την έγραψαν! Τι κι αν τρύπησαν τη σόλα των παπουτσιών τους διαδηλώνοντας! Τι κι αν έκαναν δεύτερο σπίτι τους το πεζοδρόμιο της οδού Αριστοτέλους!

Η μαζική ύπνωση –  έρχεται  κι αυτή από ένα σκοτεινό παρελθόν να μας θυμίσει ότι η ανθρώπινη φύση δεν αλλάζει και η εξουσία το γνωρίζει καλά –  αποδείχτηκε ένα γερό εργαλείο στην φαρέτρα της Εξουσίας που γνωρίζει τους τρόπους χειραγώγησης του όχλου (ο Γκαίμπελς μεγάλος δάσκαλος!).

Και έρχεται κάποια στιγμή που η ίδια η πραγματικότητα κραυγάζει την αλήθεια. Και έρχεται κάποια στιγμή που δημιουργείται μία ρωγμή στο σύστημα.

Μια ρωγμή που θα ήταν αδύνατον να δημιουργηθεί αν οι υγειονομικοί που εκδιώχθηκαν ελέω ιού και αδιαμφισβήτητης επιστήμης δεν παρέμεναν σταθεροί σε αυτό που η συνείδησή τους και η επιστημονική κατάρτισή τους προστάζει.

Μια ρωγμή που θα ήταν αδύνατον να δημιουργηθεί αν μια  μερίδα φωτισμένων ανθρώπων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό δεν έβαζαν το κοινό καλό (το πραγματικό και ουσιαστικό)πάνω από τις ζωές τους .

Αυτοί οι υγειονομικοί , το προσωπικό των νοσοκομείων και των δομών μας , που είχαν το ψυχικό σθένος να ακολουθήσουν την Αλήθεια χωρίς φόβο και με πολύ πάθος έγιναν φάροι ελπίδας και πορείας για όλους μας.

Αυτοί οι υγειονομικοί απέδειξαν ότι «μια οργανωμένη μειοψηφία είναι μια πολιτική πλειοψηφία». Που παρεμβαίνει! Που καυτηριάζει! Που δεν σιωπά! Που παλεύει για το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ!

Κι όλα αυτά χωρίς μισθό και ασφάλιση. Με έναν χειμώνα μπροστά τους που θα δοκιμάσει εκ νέου τις αντοχές τους. Με την αμείλικτη στάση της Εξουσίας που θεωρεί  ότι ο υγειονομικός δεν πρέπει να σκέφτεται αλλά να λειτουργεί ως χωνευτήριο των σκευασμάτων που κατά καιρούς παρασκευάζονται , ως διαχειριστής πρωτοκόλλων που απομακρύνουν την Ιατρική από την Ιπποκράτεια διάστασή της.

Σε αυτόν τον δύσκολο χειμώνα οι πολίτες που διαθέτουν κρίση, κοινή λογική και περίσσια συναισθήματος θα είναι δίπλα τους. Αυτόν τον δύσκολο χειμώνα θα τον περάσουμε αγκαλιά, όλοι μαζί. Στο πάρκο ελευθερίας, στο πεζοδρόμιο της οδού Αριστοτέλους, στην Πλατεία Συντάγματος, έξω από την Βουλή…

Ένα χρόνος αναστολής! Μια μαχαιριά στην καρδιά της Ιατρικής ! Μια ταφόπλακα στην Δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα!

Μια ελπίδα , όμως, ότι το Αύριο θα είναι καλύτερο. Γιατί όσο υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται για τα υψηλά ιδανικά , υπάρχει ΕΛΠΙΔΑ!

 

Μέλη της ομάδας “Εκπαιδευτικοί στα Δυτικά, κίνηση για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία”

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...