Φοιτητές εκτός σχολών: Ένα πρόβλημα αναζητά τη λύση του. Ακόμα εκτός κλινικών οι φοιτητές που αρνήθηκαν τα εμβόλια τεχνολογίας mRNA

Ενώ οι μη εμβολιασμένοι υγειονομικοί βρίσκονται πλέον στις θέσεις τους μετά την απόφαση του ΣΤΕ που έκρινε αντισυνταγματική τη συνέχιση των αναστολών εργασίας και ενώ δημοσίως πλέον καθηγητές, όπως ο  καθηγητής παθολογίας -ανοσολογίας  ΕΚΠΑ Π.Βλαχογιαννόπουλος , κατακεραυνώνουν τις πολιτικές των εμβολιασμών και των εκδικητικών διοικητικών μέτρων,  κάποιες πανεπιστημιακές κλινικές εξακολουθούν να αποκλείουν μη εμβολιασμένους φοιτητές από την κλινική  τους άσκηση.

Οι φοιτητές που αντιστάθηκαν στη λαίλαπα της  υποχρεωτικότητας με κόστος την πορεία των σπουδών τους δε γίνονται δεκτοί σύμφωνα με τις ανακοινώσεις στη Β’ Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Π.Γ.Ν. «ΑΤΤΙΚΟΝ», στη Β΄ Ορθοπαιδική κλινική της Ιατρικής  Σχολής τουΠανεπιστημίου Αθηνών, στη Γ’ Ορθοπαιδική κλινική ΚΑΤ, στη Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική κλινική ΑΤΤΙΚΟΝ

(1) https://grammateia.med.uoa.gr/viewtopic.php?t=5753
“Οι φοιτητές οι οποίοι σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα θα πραγματοποιήσουν την Κλινική τους άσκηση στη Β΄ Κλινική Εντατικής Θεραπείας του Π.Γ.Ν.”ΑΤΤΙΚΟΝ” τη Δευτέρα 13.2.23, θα πρέπει να βρίσκονται στις 9:00 στη Γραμματεία της Κλινικής (1ος όροφος Π.Γ.Ν. “ΑΤΤΙΚΟΝ”) έχοντας απαραίτητα πιστοποιητικό εμβολιασμού και αρνητικό μοριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR test εντός 72 ωρών” .

2) https://grammateia.med.uoa.gr/viewtopic.php?t=5702:
“Η Κανονική εξέταση των φοιτητών στο μάθημα της “ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ”, για τη Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10/02/2023 στις 11:00 με ΦΥΣΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ……… Οι φοιτητές που δεν έχουν εμβολιαστεί και όσοι δεν προσκομίσουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, δεν θα γίνονται δεκτοί από την Κλινική.”

3) https://grammateia.med.uoa.gr/viewtopic.php?t=5682:
“Εκ της Β΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής  του Πανεπιστημίου Αθηνών ανακοινώνονται τα εξής: ….. 2)Θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά έλεγχος ταυτοπροσωπίας των φοιτητών με παράλληλη επίδειξη:
• είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού σύμφωνα με την παρ.2 του άρθρου 9 της υπ΄αριθμ.Δ1α/Γ/οικ.81558/30.12.2021 Κοινής Υπουργικής Απόφασης,
• είτε πιστοποιητικό νόσησης σύμφωνα με την παρ.3 του άρθρου 9 της υπ΄αρθμ.Δ1α/ΓΠ.οικ.81558/30.12.2021 Κοινής Υπουργικής Απόφασης”  (σ.σ. ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΥΝ ΣΕ ΜΗ ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΠΛΕΟΝ ΚΥΑ!!!)

Για πόσο  καιρό ακόμα οι φοιτητές των ιατρικών και παραϊατρικών σχολών θα πληρώνουν το τίμημα μιας πολιτικής που στέρησε από τον ελληνικό λαό τις πολύτιμες  υπηρεσίες έμπειρου προσωπικού που εκδιώχθηκε κατά παρέκκλιση , αναίτια και αντιεπιστημονικά; Για πόσο καιρό  οι φοιτητές μας θα στερούνται αυτό που με βάση το Σύνταγμα αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά τους, τη συνέχιση των σπουδών τους και την απρόσκοπτη λήψη του πτυχίου τους;

Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για τη συνέχιση αυτού του απεχθούς και καθόλα παράνομου  μέτρου που πληγώνει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία των πανεπιστημίων και ταλανίζει χιλιάδες φοιτητές που δεν υπέκυψαν σε εκβιασμούς. Η Πολιτεία οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να επιτελέσει το έργο της , όπως αυτό καθορίζεται από το Σύνταγμα που ορίζει με σαφήνεια ότι «Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια».

Αναγκαζόμαστε πλέον να διεκδικούμε τα αυτονόητα δικαιώματα μας στη Παιδεία και την Εργασία με την συνδρομή των Νομικών. Των ελαχίστων που έμειναν να υπερασπίζονται μαζί μας τις αξίες του Διαφωτισμού. Η αγωνία της Εξουσίας να προχωρήσει μπροστά μάς γύρισε διακόσια χρόνια πίσω.

Παραθέτουμε σχετική αναφορά που έκανε φοιτητής Ιατρικής προκειμένου να πάρει μέρος στην Εξεταστική διαδικασία.

Κατατέθηκε πρόσφατα η παρακάτω καταγγελία – αίτηση σχετικά με τον παράνομο αποκλεισμό των μη εμβολιασμένων φοιτητών της Ιατρικής Σχολής Αθηνών:

καταγγελία-αίτηση

Κατεβάστε το αρχείο πατώντας εδώ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...