Κλιματική αλλαγή ή αλλιώς, είναι ο εμπρησμός φυσικό φαινόμενο;

Καθώς παρακολουθούμε με μαύρη καρδιά να καίγεται για δεύτερο κατά σειρά καλοκαίρι η χώρα μας απ άκρη σε άκρη, δεν μπορούμε να μην εστιάσουμε στο εξόφθαλμο γεγονός ότι σχεδόν ταυτόχρονα και απροκάλυπτα πια στήνεται επάνω στα αποκαΐδια ενώ ακόμα αυτά καπνίζουν, η πράσινη ανάπτυξη.

Το καλοκαίρι του 2019 ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την τότε καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, “στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού της τελευταίας δεκαετίας κατά τη διάρκεια της οποίας δεν γίνεται διαπραγμάτευση παραμέτρων ενός μνημονίου”, όπως είχε αναφέρει ο σχολιαστής της δημόσιας τηλεόρασης.

Αυτό που δεν ανέφερε ο σχολιαστής ήταν ότι η έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη και την ενέργεια που δόθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης και έμελλε λίγο αργότερα να αποδοθεί στις ανατριχιαστικές της λεπτομέρειες εντός των αντίστοιχων ελληνο- γερμανικών επενδυτικών συνεδρίων και να μπει σε εφαρμογή σε χρόνο αστραπής, αφορούσε ακριβώς στην υλοποίηση των όρων του χειρότερου μνημονίου που δέσμευε τη χώρα από την εποχή της πλήρους υποδούλωσής της στα “επενδυτικά” κεφάλαια.

Οι υποδομές της ΔΕΗ για την οποία ο Πρωθυπουργός απεφάνθη ότι είναι σε δύσκολη φάση και ότι χρήζει εξυγίανσης (τι μας θυμίζει..), που άξιζαν χρυσό, ξεπουλιούνται.

Ο λιγνίτης που είναι το μεγαλύτερο ατού ενεργειακής αυτονομίας της χώρας δεν είναι “πράσινος”, -θα γίνει όταν θα τον χρειαστεί η Γερμανία, ενώ τα βουνά μας γέμισαν ανεμιστήρες και με τους ρυθμούς που αποδομείται η λιγνιτική ενέργεια οσονούπω θα περιμένουμε να φυσήξει για να έρθει το ρεύμα.

Ενδιαφέρον έχει να αναφέρουμε ότι μέσα στο 2017 χάθηκαν 26.000 γερμανικές θέσεις εργασίας μόνο στον τομέα παραγωγής αιολικής ενέργειας.

Το πρόγραμμα δεν κυλούσε ομαλά για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων η αυστηρή νομοθεσία της Γερμανίας που απαγορεύει σε αρκετά κρατίδια την τοποθέτηση γεννητριών σε δασικές εκτάσεις καθώς και σε πάσης φύσεως και κατηγορίας προστατευόμενες περιοχές.

Εδώ στην Ελλάδα τα δάση όμορφα καίγονται και οι περιοχές Νατούρα προφανώς χαρακτηρίστηκαν ως τέτοιες προκειμένου να μαρκαριστούν από τους ενδιαφερόμενους για μελλοντική αλλαγή χρήσης.

Επιπλέον η γερμανική νομοθεσία ορίζει αυστηρά τις αποστάσεις των γεννητριών από κατοικημένες περιοχές και οικισμούς περίπου στο ένα χιλιόμετρο τουλάχιστον, όπου ως οικισμός νοείται ο ελάχιστος αριθμός των πέντε σπιτιών! Εδώ στην Ελλάδα οι οικισμοί και τα χωριά που κάποτε προστατεύονταν με νύχια και με δόντια από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, τώρα εκκενώνονται με συνοπτικές διαδικασίες και όλο συχνότερα χωρίς να πέφτει ούτε σταγόνα νερό. Έτσι γίνεται εύκολα κατανοητό γιατί σε τέτοιες καταστάσεις χρειάζονται πλέον περισσότεροι αστυνομικοί και λιγότεροι, αν όχι καθόλου πυροσβέστες.

Ας αναφέρουμε επίσης ότι δεν έχει μείνει στη Γερμανία ούτε μια εταιρεία εγκατάστασης ανεμογεννητριών που να μην έχει μηνυθεί από πολίτες, συλλογικότητες ή δήμους.

Στη χώρα μας οι ιθαγενείς που φέρνουν αντιρρήσεις, απλά εκδιώκονται κακήν κακώς από τη γη τους.

Εν τέλει στη Γερμανία που άρχισε να επενδύει στην αιολική ενέργεια από τη δεκαετία του 90, προέκυψε με τις γεννήτριες ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα. Τα μαραφέτια αυτά με διάρκεια ζωής περίπου 25 έτη, εκτός του ότι φαίνεται να είναι τελικά οικονομικά ασύμφορα για την ενεργειακή κάλυψη της χώρας, επιπλέον παράγουν τόνους πολύ δύσκολα ανακυκλώσιμων σκουπιδιών γεγονός που αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για την πρωτοπόρο σε θέματα οικολογικής πολιτικής Γερμανία.

Ευτυχώς το 2019 εμφανίστηκε σαν από μηχανής θεός ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ανέλαβε να σώσει την γερμανική βιομηχανία αιολικής ενέργειας και ψώνισε μπόλικο κοπανιστό αέρα για τους πολίτες της χώρας του.

Σήμερα βέβαια, με την αφορμή της ουκρανικής κρίσης και την ανακίνηση του θέματος της ενεργειακής ανεξαρτησίας από τη Ρωσία, το γερμανικό πολιτικό σύστημα περνάει στην αντεπίθεση εκβιάζοντας τον γερμανικό λαό να αποδεχτεί τα σκουπίδια που απέρριψε πριν λίγο καιρό.

Δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά στα γερμανικά χρονικά, σε κάθε ένα από τα λίγα τελευταία χρόνια έχουν εκδηλωθεί συνολικά υπερπολλαπλάσιες δασικές πυρκαγιές από ότι μέσα σε μια ολόκληρη εικοσιπενταετία!

Όσο για τα δικά μας, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος η πολιτική συμμορία σπεύδει την ίδια κιόλας μέρα να επιθεωρήσει τα καμένα με συνοδευτικές αναμνηστικές εκδρομικές φωτογραφίες που αποτυπώνουν χαμόγελα ευφορίας και αγαλλίασης.

Θέλουμε να εκφράσουμε την θερμή μας συμπαράσταση προς όλους τους συμπολίτες μας που έπεσαν θύματα της εγκληματικής αυτής πολιτικής επειδή θέλησαν να υπερασπιστούν τον τόπο τους και να ζήσουν σε ελεύθερα βουνά ως περήφανοι άνθρωποι, όπως έγραψαν οι συμπολίτες μας από την Κρήτη. Τιμωρήθηκαν σκληρά γι αυτή τους την αξίωση από το κατοχικό καθεστώς το οποίο επιπλέον χλευάζει δια στόματος πρωθυπουργού που δηλώνει ότι θα συνεχίζει να εργάζεται σκληρά για την Ελλάδα που μας αξίζει(;!;).

Στους εργαζόμενους στο πυροσβεστικό σώμα στους οποίους ο πρωθυπουργός έκφρασε την ευγνωμοσύνη του για το γεγονός ότι παλεύουν με ένα φυσικό φαινόμενο που συχνά ξεπερνάει τις δυνάμεις τους, λέμε να μην τον ακούνε γιατί ο εμπρησμός ΔΕΝ είναι φυσικό φαινόμενο και γιατί τις δυνάμεις τους τις αποδεκάτισε το κράτος πριν της ξεπεράσει η φωτιά.

Απευθύνουμε δε προς αυτούς χαιρετισμό ως θύματα μιας κοινής πολιτικής που θέλει τους κλάδους μας διαλυμένους για την εξυπηρέτηση ημέτερων συμφερόντων και τους καλούμε σε συσπείρωση σε κοινούς αγώνες και κινητοποιήσεις.

Με βαθιά θλίψη για την κατάντια της χώρας μας.

Οι υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας

 

Παραπομπές:

https://dasarxeio.com/2021/12/30/106432/amp/#amp_tf=Από%20%251%24s&aoh=16588141585951&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com

 

Σχετικό ΦΕΚ:

https://syde.gr/wp-content/uploads/2022/07/FEK-2021-Tefxos-B-06191-downloaded-26_07_2022-1.pdf

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...