Χωρίς αναισθησιολόγο έμεινε το νοσοκομείο της Λέρου

Το ένα μετά το άλλο τα νοσοκομεία της χώρας, στην περιφέρεια αλλά και το λεκανοπέδιο Αττικής, αναστέλλουν την παροχή βασικών υπηρεσιών στους ασθενείς λόγω σοβαρών ελλείψεων στο προσωπικό.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του νοσοκομείου της Λέρου, το οποίο από σήμερα δεν διαθέτει αναισθησιολόγο, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ.

«Ένα ολόκληρο νησί, μαζί και η Πάτμος, οι Λειψοί και το Αγαθονήσι, μαζί με τους χιλιάδες επισκέπτες που βρίσκονται αυτή την περίοδο στην περιοχή βρίσκονται στο έλεος της τύχης. Επείγουσες διασωληνώσεις, επείγοντα χειρουργεία, διακομιδές βαρέως πασχόντων βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα. Ενώ γνώριζαν εκ των προτέρων ότι ένας εκ των δύο Αναισθησιολόγων βγαίνει σε αναστολή λόγω μη εμβολιασμού και ο άλλος συνάδελφος θα λάμβανε την κανονική του άδεια, δεν φρόντισαν να υπάρξει λύση στο πρόβλημα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί στηλιτεύουν την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη όσον αφορά την αδιαφορία που επιδεικνύουν για την κάλυψη σημαντικών κενών.

«Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας προτιμά να μην υπάρχει καθόλου Αναισθησιολόγος στο νοσοκομείο παρά να εργάζεται η συνάδελφος και να προσφέρει τις υπηρεσίες της, πολλώ δε μάλλον που έχει περίτρανα αποδειχτεί ότι και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν και δεν υπάρχει κανένας επιστημονικός λόγος να παραμένουν σε αναστολή χιλιάδες συνάδελφοί μας. Απαιτούμε άμεσα η διοίκηση του νοσοκομείου Λέρου, η διοίκηση της 2 ης ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας να λύσουν άμεσα το ζήτημα».

«Να επιστρέψει άμεσα στην εργασία της η συνάδελφος Αναισθησιολόγος, όπως και όλοι οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ.

 

Πηγή: https://www.documentonews.gr/article/xoris-anaisthisiologo-emeine-to-nosokomeio-tis-leroy-h-kataggelia-tis-oenge/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...