Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί επίσημα το τέλος της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί επίσημα το τέλος της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα


Ενώνουμε τη φωνή μας με τους συναδέλφους και όλο τον κόσμο που έχει συνειδητοποιήσει ότι το νομοσχέδιο αυτό αποτελεί καθοριστικό βήμα στην εκχώρηση της δημόσιας υγείας σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.
Όταν η δημόσια υγεία λειτουργεί με όρους αγοράς, ωφελούμενος δεν είναι ποτέ ο πολίτης.

Δεν είναι τυχαία η απόλυτη κατάρρευση του εσύ που συνέβη κυρίως τα τρία τελευταία χρόνια. Δεν οφείλεται σε διαχειριστική αστοχία αλλά σε προμελέτη. Οι συμφωνίες για το ξεπούλημα είχαν κλείσει καιρό πριν.

Τώρα μας λένε ότι το ΕΣΥ δεν είναι πλέον ελκυστικό για τους υγειονομικούς. Δεν μας λένε ότι με το νέο νομοσχέδιο, τους δένει χειροπόδαρα ώστε η αγορά να επιβάλλει τους κανόνες της χωρίς αντίδραση. Ήδη διαφημίζονται στους χώρους του ΕΣΥ ιδιωτικές ασφάλειες.
Όποιος βιαστεί να αγοράσει συμβόλαιο ας έχει υπόψη, ότι καθώς εξαφανίζεται ο ανταγωνισμός του δημοσίου, τελειώνουν οι προσφορές των ασφαλιστικών.

Το αποτέλεσμα θα είναι να επιβιώνει μόνο, όποιος μπορεί να πληρώσει γι’ αυτό.

Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί επίσημα το τέλος της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα.
Σε μία χώρα που ο κόσμος αντιμετωπίζει πρωτοφανή φτώχεια, σε μία χώρα που ο κόσμος δεν βγήκε ποτέ από τα μνημόνια, το ξεπούλημα του δικαιώματος στην υγεία ισοδυναμεί με θάνατο. Δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί στην πράξη αυτό το νομοσχέδιο. Θα αγωνιστούμε δυναμικά στους χώρους εργασίας μας μέχρι να αποσυρθεί .

Οργάνωση- Κινητοποίηση- Αντίσταση

21 views

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...