Ομιλία του προέδρου του ΣΥΔΕ κ. Ζήση Δεληχά στην πανελλαδική απεργία της ΓΕΣΕΕ ΑΔΕΔΥ

Ομιλία του προέδρου του ΣΥΔΕ κ. Ζήση Δεληχά στην πανελλαδική απεργία της ΓΕΣΕΕ ΑΔΕΔΥ


9/11/22 Πλατεία Κλαυθμώνος.

Μια μεγάλη μέρα για το υγειονομικό κίνημα. Για πρώτη φορά, μας αποδέχθηκαν σαν ομιλητές στην κεντρική πανελλαδική απεργία τα συνδικάτα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ. Με δυσκολία βέβαια και πίεση. Η ντουντούκα μας και ο παλμός μας έπαιξε το ρόλο της. Το κλίμα άλλαξε κι ο κόσμος είναι με το μέρος μας. Το έδειξαν τα χειροκροτήματα στην πορεία. Το έδειξε η ομάδα των εντεταλμένων κουκουλοφόρων, με τα μπουκάλια και τις πέτρες! Ο τραμπουκισμος ήταν προς τους υγειονομικούς! Τους υγειονομικούς σε αναστολή! Αυτούς που φωνάζουν κατά της Υποχρεωτικότητας.

Έτσι γίνεται όταν ενοχλείς το σύστημα και γίνεσαι το αγκάθι μιας αντίστασης την οποία δεν περίμενε.

Ακολουθεί η ομιλία του Κου Δεληχά:

Ονομάζομαι Ζήσης Δεληχάς, είμαι ανεσταλμένος και εν τέλει απολυμένος επικουρικός πυρηνικός γιατρός του νοσοκομείου Αλεξάνδρας και πλέον Πρόεδρος του σωματείου των υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας, το ΣΥΔΕ. Συστάθηκε με αφορμή τις αναστολές εργασίας που μας επεβλήθησαν ΒΑΝΑΥΣΑ , ΑΝΑΙΤΙΑ και ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΑ από τον Αύγουστο του 2021.

Η δικαιολογία τους ήταν ο ΜΗ εμβολιασμός μας κατά της covid19. Ο πραγματικός λόγος ωστόσο είναι η φιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων που επιβάλλουν την πλήρη αποδόμηση του κράτους πρόνοιας, αρχής γενομένης από την Υγεία και την Παιδεία.

Ήξεραν από την αρχή τι έκαναν: με κάλυψή τους την πανδημία και με τους εργαζόμενους δεμένους χειροπόδαρα από μια σειρά μέτρων ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ, έθεσαν σε πλήρη εφαρμογή όλες τις δεσμεύσεις της μνημονιακής ατζέντας.

Συνεχείς υγειονομικοί έλεγχοι, πιστοποιητικά παντός είδους στους εργαζόμενους, αντικρουόμενες εντολές μέτρων προστασίας, πιστοποιητικά νόσησης άλλοτε τρίμηνα, άλλοτε εξάμηνα, άλλοτε επτάμηνα, άλλοτε αορίστου χρόνου, λειτούργησαν ως εργαλεία απαξίωσης των συμβάσεων εργασίας και προετοιμασίας των εργαζόμενων για την μετάβαση σε ένα εργασιακό καθεστώς χωρίς ΚΑΝΕΝΑ κατοχυρωμένο δικαίωμα, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της μονιμότητας, με εποχικούς υπαλλήλους, συνεχώς υπόλογους σε αξιολογήσεις.

ΠΟΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΑ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΑΥΤΑ;

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΑΜΕ ΟΛΟΙ ΑΜΑΣΗΤΟ.

Μπροστά στα μάτια μας εξελίχθηκε η διάλυση του ΕΣΥ και η εκχώρησή του κοψοχρονιά στους ημέτερους, με τους οποίους οι συμφωνίες έχουν ήδη υπογραφεί κάτω από το τραπέζι και τους μένει μονάχα να μας τις παρουσιάσουν.

Το σχέδιο της καθολικής ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ ήταν ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ και περίμενε απλώς την κατάλληλη ευκαιρία για να μπει σε εφαρμογή. Πέρασαν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι και μας παρουσίασαν το Μάιο του 22 και σε νόμο, τη διάλυση του. Ο περιβόητος Γιατρός για όλους, θα αποδειχτεί ότι είναι γιατρός για λίγους, για εκείνους που μπορούν να πληρώσουν τον ιδιώτη. Ο ΝΕΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΥ, ΕΙΝΑΙ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ.

Αφού οδήγησαν συστηματικά τα νοσοκομεία σε κατάρρευση έρχονται τώρα να μας πλασάρουν την ιδιωτικοποίησή τους ως μονόδρομο!

Ο κύριος Πλεύρης και η παρέα του, έχουνε πάρει σβάρνα τα νοσοκομεία και εγκαινιάζουν σωρηδόν πτέρυγες και νέες εγκαταστάσεις που μένουν κλειστές.
Γιατί λέτε τις αφήνουν κλειστές;
Επειδή δεν έχουν λεφτά να τις επανδρώσουν με προσωπικό;
Επειδή απλά σκόπευαν να “φάνε λεφτά” από τις δωρεές;
Όχι!
Οι πτέρυγες αυτές μένουν κλειστές γιατί σκοπός είναι να λειτουργήσουν, όταν έρθει η ώρα, απ ευθείας υπό την διαχείριση αυτών που τις δώρισαν με όρους ιδιωτικής κλινικής.

Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει.

Με αυτόν τον τρόπο αλώνεται η δημόσια υγεία. Με αυτόν τον τρόπο ροκανίζουν σιγά σιγά τα θεμέλια του ΕΣΥ. Στο τέλος θα τις πληρώνουμε κι από πάνω! Το προβλέπει κι αυτό ο νόμος όταν μιλά για αποζημιώσεις του ΕΟΠΥΥ σε όποιον πληρεί τα ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ. Δεν είναι η πρώτη φορά, αυτό το έργο είναι χιλιοπαιγμένο.

Τώρα προωθούν συμπληρωματικά νομοσχέδια του αρχικού νόμου 4931 που ανοίγουν όλες τις πόρτες διάπλατα γι αυτό που ονομάζουν “σύμπραξη δημοσίου- ιδιωτικού τομέα” , τα λεγόμενα ΣΔΙΤ και δεν εννοούν τίποτα άλλο από την ΑΡΠΑΓΗ του δημοσίου από τον ιδιώτη.

Σε μια χώρα όπου η ακρίβεια, η ανεργία, η φτώχεια, οι δημεύσεις ιδιωτικών περιουσιών, συνοδευόμενα από απειλές για ενεργειακές κρίσεις και κρίσεις υποσιτισμού δεν έχουν τέλος, σύντομα θα έρθει να προστεθεί και η εικόνα των ασθενών που πεθαίνουν έξω από τις πύλες των νοσοκομείων.

Ήδη μέσα στα νοσοκομεία η κατάσταση είναι ανεξέλεγκτη, ήδη μετράμε χιλιάδες νεκρούς. Τα εντεταλμένα ΜΜΕ προβάλλουν την εικόνα που βολεύει το κυβερνητικό αφήγημα. Όμως οι εργαζόμενοι στην υγεία, γνωρίζουν πολύ καλά την πραγματική εικόνα. Γνωρίζουν από πρώτο χέρι πως το πρόβλημα του ΕΣΥ ΔΕΝ είναι ο μη εμβολιασμένος συνάδελφός τους αλλά η φιλελεύθερη πολιτική που επιτάσσει τη διάλυση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ.

Εμείς ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να υπηρετήσουμε ένα τέτοιο σύστημα! Γιατί όταν ο κος Πλεύρης μας ονομάζει αρνητές της επιστήμης εννοεί ότι αρνούμαστε να υπηρετήσουμε τα πρωτόκολλα που επιβάλλουν στους γιατρούς οι φαρμακευτικές εταιρείες! Γιατί ο πλουτισμός των ιδιωτικών κολοσσών, είναι και η μόνη επιστήμη που αναγνωρίζει αυτή η κυβέρνηση!

Το σωματείο μας δεν γνωρίζει και δεν μπορεί να προτείνει ΚΑΜΙΑ άλλη λύση για την αναχαίτιση αυτής της λαίλαπας παρά τη μόνο διαχρονικά δοκιμασμένη σε όλες τις περιόδους των εργασιακών αγώνων που έφερε κάποιο αποτέλεσμα:

ΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΡΑ!

ΔΕΝ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ. Σας το εγγυόμαστε εμείς που προσπαθούμε με τη λογική και τον διάλογο να εξηγήσουμε τα αυτονόητα 14 μήνες τώρα.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ανεξάρτητα από ποιο μετερίζι κι αν αγωνίζονται, ανεξάρτητα της εμβολιαστικής τους κατάστασης να συμπράξουν και να αγωνιστούν μαζί μας!

Το σωματείο ΣΥΔΕ και οι υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας στο τέλος της πορείας θα βαδίσουν συμβολικά προς το υπουργείο υγείας. Σας θέλουμε όλους μαζί μας.

Σας ευχαριστώ

11 views

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...