ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Είμαστε υγειονομικοί υπάλληλοι που τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας των ιατρικών πράξεων. Σχηματίσαμε δίκτυο αποτελούμενο από όλες τις ειδικότητες επαγγελματιών υγείας, με εξειδίκευση και εμπειρία, που υπηρετούν και εκφράζουν το δημόσιο συμφέρον.

Σε καθεστώς παρατεταμένης δυστοπίας, έναρξη της οποίας υπήρξαν τα μνημόνια και συνέχειά της η διαχείριση της πανδημίας Covid-19, συμβάλαμε καθοριστικά στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, αποδίδοντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό με ασφάλεια και ευθύνη. Παρά ταύτα, χαρακτηριστήκαμε από την Πολιτεία εν δυνάμει μολυσματικοί και  επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία.

Με εργαλείο τον κατασκευασμένο φόβο και την παρατεταμένη τρομοκράτηση των πολιτών μέσω των ΜΜΕ, καταστρατηγήθηκαν τα δικαιώματα και οι ελευθερίες  όλων μας.

Με τον αποκλεισμό μας από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, αποσιωπούνται οι επιστημονικές  μας τοποθετήσεις, στερώντας από τους πολίτες, πολύπλευρη, αντικειμενική και τεκμηριωμένη ενημέρωση, γεγονός  που οδηγεί σε απόλυτη σύμπλευση με την επίσημη κυβερνητική πολιτική, αφού δεν υπάρχει αντίλογος.

Με την εφαρμογή ενός νόμου αντισυνταγματικού τεθήκαμε σε αναστολή των εργασιακών μας καθηκόντων με πλήρη στέρηση μισθού.

Ως αποτέλεσμα της αναστολής χιλιάδων υγειονομικών στη χώρα – στο ήδη αποδυναμωμένο Ε.Σ.Υ- δημιουργήθηκαν κενά τα οποία καλείται να αναπληρώσει ο ιδιωτικός τομέας.  Δρομολογείται έτσι η διάλυση του Ε.Σ.Υ. και η σταδιακή ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Εμείς οι Υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας δηλώνουμε:

 

ΟΧΙ

  • Στο δογματισμό, εκφοβισμό και εξαναγκασμό σε οποιαδήποτε ιατρική πράξη.
  • Στο διχασμό των επαγγελματιών υγείας και της κοινωνίας.
  • Στη διάλυση του Ε.Σ.Υ.
  • Στα πιστοποιητικά υγειονομικών φρονημάτων.

 

ΝΑΙ

  • Στην ελευθερία της επιλογής και την αυτοδιάθεση.
  • Στην εργασία και στην αξιοπρέπεια.
  • Στη δημόσια υγεία.

 

Καλούμε όλους τους πολίτες να συσπειρωθούν μαζί μας στον αγώνα μας και στις  μαζικές ειρηνικές δράσεις.

Σε έναν αγώνα  με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης με τεκμηριωμένες θέσεις πάνω σε επιστημονικά δεδομένα.

Απαιτούμε την κατάργηση του νόμου  4820/2021 και την άμεση επιστροφή στις θέσεις μας άνευ όρων για το κοινωνικό συμφέρον.

   Μαχόμαστε υπέρ της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας που έχουν καταλυθεί στη χώρα μας.

Δίκτυο Υγειονομικών 30 Νοσοκομείων/Δομών Υγείας Αττικής και ΕΚΑΒ