ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ

Καλό Παράδεισο

 

Το Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας (Σ.Υ.Δ.Ε.) με θλίψη αποχαιρετά το μεγάλο καλλιτέχνη και άνθρωπο Νάσο Πατέτσο που έφυγε από κοντά μας πλήρης ημερών.

Ο Νάσος Πατέτσος γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου του 1924 στη Λήμνο. Υπήρξε μια από τις μεγαλύτερες φωνές του ελληνικού ελαφρού τραγουδιού από τα τέλη της δεκαετίας του ’40 ως τις αρχές τις δεκαετίας του ’70. Κυριάρχησε στη δισκογραφία και στο θέατρο. Συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τους Σοφία Βέμπο, Γιώργο Μουζάκη, Μίμη Πλέσσα, Τόνυ Μαρούδα, Νίκο Γούναρη, Μάγια Μελάγια και άλλους. Εμφανίστηκε σε επιθεωρήσεις στο θέατρο όπου στάθηκε επάξια στο πλευρό κορυφαίων ηθοποιών όπως ο Ορέστης Μακρής, η Γεωργία Βασιλειάδου, ο Βασίλης Αυλωνίτης, ο Κώστας Χατζηχρήστος, η Άννα Καλουτά και πολλούς ακόμα ηθοποιούς.

Ο Νάσος Πατέτσος υπήρξε σπουδαίος καλλιτέχνης αλλά και άνθρωπος με ήθος, αγωνιστικότητα και μεγαλείο ψυχής. Στον αγώνα των υγειονομικών κατά της υποχρεωτικότητας και των αναστολών εργασίας στάθηκε δίπλα από την πρώτη στιγμή. Η καθημερινή παρουσία του έξω από το Υπουργείο Υγείας όπου επί δύο περίπου μήνες έκαναν κατάληψη και διαδήλωναν οι υγειονομικοί, είναι κάτι που ελάχιστοι το γνωρίζουν. Με τα τραγούδια και το λόγο του μας έδινε θάρρος και δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. «Εγώ δοξάστηκα, τώρα δοξάζω εσάς!» ήταν ένα από τα μηνύματα που μας απηύθυνε. Σήμερα οι υγειονομικοί αποχαιρετούμε το μεγάλο καλλιτέχνη, το σπουδαίο άνθρωπο, το συναγωνιστή μας. Καλό Παράδεισο Νάσο.

Με σεβασμό

Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας




Μπορεί επίσης να σας αρέσει...