ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΠ ΤΗΣ 17ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Το δίκαιο της πλειοψηφίας απέναντι στην τυραννία των ολίγων

Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 οι Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας – Σ.Υ.Δ.Ε. συμμετείχαν στην απεργία της ΓΣΕΕ και ΕΙΝΑΠ.

Η επιχείρηση αποδυνάμωσης των εργατικών συνδικάτων έχει έντεχνα μεθοδευτεί εδώ και χρόνια. Από τη μία, φαινόμενα εργοδοτικού συνδικαλισμού που συχνά έρχονται σε σύγκρουση με τα εργασιακά αιτήματα, εκφοβισμοί και συνδικαλιστικές διώξεις για όσους τολμούν να ορθώσουν λόγο και αντιστέκονται σε αντεργατικές πολιτικές, αλλά κυρίως η απαξίωση και σιωπηρή κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας δυναμιτίζει τα θεμέλια ύπαρξης και αποδομεί το θεσμικό και ουσιαστικό ρόλο των συνδικάτων. Από την άλλη, αποσπασματικές απεργιακές κινητοποιήσεις στη λογική του «πυροσβεστήρα», όχι μόνο δε λύνουν τα προβλήματα αλλά ενισχύουν έτι περαιτέρω την απαξίωση του συνδικαλισμού, προκαλώντας ευδαιμονία στους κυβερνώντες.

Απέναντι σε αυτό το καλά ενορχηστρωμένο παιχνίδι επιβολής-διαμαρτυρίας-εκτόνωσης, μόνη αχτίδα φωτός η παρουσία του κόσμου, ο παλμός και τα κοινά συνθήματα που βγαίνουν αυθόρμητα και αγγίζουν το σύνολο των επαγγελματικών κλάδων και τους πολίτες κάθε ηλικίας. Χιλιάδες κόσμου, εργαζόμενοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, βγήκαν στις 17 Απριλίου στο δρόμο ενάντια στην αίσθηση εκφοβισμού και συσκότισης που επιχειρεί να περάσει η «τυραννία των ολίγων» όταν νιώθει τα συμφέροντά της να απειλούνται από το «δίκαιο των πολλών».

Η επιμονή, η αντοχή και οι φωνές μας είναι τα όπλα μας. Η συσπείρωση και οι κοινοί αγώνες μας είναι ο φόβος τους. Καμία τυραννία δεν άντεξε όταν βρήκε απέναντί της την πλειοψηφία ενωμένη σα μια γροθιά. Αυτό ακριβώς, πολίτες και εργαζόμενοι, οφείλουμε να κατανοήσουμε ώστε να αποτρέψουμε τα σχέδια διαίρεσης που οι κυβερνώντες και οι συν αυτοίς κατεργάζονται.

Οι Υγειονομικοί κατά της Υποχρεωτικότητας ξεκίνησαν το δικό τους αγώνα το Σεπτέμβριο του 2021, όταν η κυβερνητική πολιτική εφαρμόζοντας το δόγμα του «διαίρει και βασίλευε», τους διαχώρισε από τους υπόλοιπους εργαζόμενους ελπίζοντας ότι έτσι θα μείνουν μόνοι, αδύναμοι και θα λυγίσουν πιο εύκολα. Στα σχέδια αυτά όχι μόνο αντισταθήκαμε αλλά οργανωθήκαμε, τα ανατρέψαμε και αποδείξαμε πως οι οργανωμένοι και επίμονοι αγώνες είναι αυτοί που φέρνουν τα αποτελέσματα. Χρέος μας πλέον σε κάθε αγώνα να δηλώνουμε το παρών και να ενώνουμε τις φωνές μας. Γιατί η ΕΡΓΑΣΙΑ, η ΣΤΕΓΗ, η ΠΑΙΔΕΙΑ, η ΥΓΕΙΑ είναι δικαιώματα όλων των πολιτών που το κράτος έχει συνταγματική υποχρέωση να τα εξασφαλίζει.

Δεν ξεχνάμε. Δεν παραιτούμαστε. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ.

Γιατί το δίκαιο των πολλών θα υπερτερήσει της τυραννίας των ολίγων.

Με εκτίμηση

Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...