Κεντρική συγκέντρωση την Πέμπτη 31 Μαρτίου 6μμ στο Σύνταγμα

Δελτίο Τύπου για τη σύσκεψη της 11ης Μαρτίου

Πραγματοποιήθηκε η 2η σύσκεψη σωματείων – συλλογικοτήτων και αγωνιστών/αγωνιστριών την Παρασκευή 11 Μαρτίου στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά με κεντρικό θέμα τις αναστολές εργασίας των χιλιάδων υγειονομικών, καθώς και τα κατασταλτικά μέτρα των προστίμων και διαχωρισμών, με πρόσχημα τον COVID -19.

Εκτιμήθηκε θετικά η συγκέντρωση της 26ης Φεβρουαρίου στην Ομόνοια και η διαδήλωση που ακολούθησε και κατέληξε στη Βουλή με συμμετοχή εκατοντάδων αγωνιστών και αγωνιστριών.

Πέρα από την παρουσία και τις ομιλίες των διοργανωτών δηλαδή: της «Πρωτοβουλίας Δράσης ενάντια τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα κατασταλτικά μέτρα», του Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΕΥΔΑΠ, της ΠΕΝΕΝ και του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας, παρόν με συγκεκριμένες τοποθετήσεις έδωσε αντιπροσωπεία από τους «Υγειονομικούς κατά της Υποχρεωτικότητας».

Παρουσία ή/και στήριξη έδωσαν επίσης το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στο Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου Α.Ε., η Ε’ ΕΛΜΕ Αθήνας, η ΕΛΜΕ Καλλιθέας-Ν. Σμύρνης-Μοσχάτου, η ΕΛΜΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου – Φυλής, η Κίνηση Εκπαιδευτικών «ΜΑΖΙ», η «Κίνηση Ελευθερίας» και η «Αλληλεγγύη για Όλους Σαλαμίνας».

Συμμετείχαν επίσης με φυσική παρουσία ή μέσω διαδικτύου δεκάδες αγωνιστές και αγωνίστριες.

Η σύσκεψη κατέληξε:

Στη διοργάνωση κεντρικής συγκέντρωσης
την Πέμπτη 31 Μαρτίου 6μμ στο Σύνταγμα

με κεντρικά συνθήματα της συγκέντρωσης να είναι «Κάτω η κυβερνητική πολιτική της ακρίβειας, των διαχωρισμών και της καταστολής» και «Για την υπεράσπιση της δημόσιας, δωρεάν υγείας, των κοινωνικών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων» και 3 αιτήματα αιχμής:

  • Όχι στις αναστολές εργασίας – απολύσεις των εργαζομένων ούτε στην υγεία ούτε σε κανένα άλλο κλάδο δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα.
  • Κατάργηση διαχωρισμών-ελέγχων. ΟΧΙ στο GREEN PASS.
  • Κατάργηση στο μηνιαίο πρόστιμο των 100€ καθώς και σε κάθε άλλο αντίστοιχο πρόστιμο

Παράλληλα θα συμμετάσχει και θα στηρίξει:

  1. Τις δράσεις και συγκεντρώσεις των «Υγειονομικών Κατά της Υποχρεωτικότητας» την Τετάρτη 16/3 10.30πμ στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και στην Πανελλαδική δράση την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 2μμ στο Πάρκο Ελευθερίας
  2. Το συλλαλητήριο την Παγκόσμια Μέρα κατά του Ρατσισμού το Σάββατο 19 Μαρτίου στις 3μμ στην πλατεία Ομόνοιας
  3. Την εκδήλωση της «Αλληλεγγύης για Όλους Σαλαμίνας» την Κυριακή 20 Μαρτίου στις 12μμ στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας

Κοινή διαπίστωση είναι πως η κινητοποίηση της 31ης Μαρτίου αποτελεί ένα ορόσημο όπου κινδυνεύουν να βρεθούν απολυμένοι χιλιάδες υγειονομικοί του ΕΣΥ που είναι απαραίτητοι για τη στοιχειώδη λειτουργία της δημόσιας – δωρεάν υγείας και εδώ και 7 μήνες βρίσκονται εκτός εργασίας. Δίπλα τους οι χιλιάδες επικουρικοί που βρίσκονται υπό την ομηρεία της λήξης της σύμβασης εργασίας και δεν μονιμοποιούνται ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της δημόσιας υγείας.

Η νίκη για τους Υγειονομικούς Σε Αναστολή και η επιστροφή τους στην εργασία μπορεί να γίνει μόνο με τους συναδέλφους τους (μόνιμους και συμβασιούχους) αλλά και με άλλους εργαζόμενους που πετιούνται εκτός εργασίας για «υγειονομικούς λόγους» όπως οι ξεναγοί, τους συμβασιούχους COVID στους ΟΤΑ που στις 31 Μάρτη πετιούνται και αυτοί σαν στυμμένες λεμονόκουπες από την κυβέρνηση. Η νίκη μπορεί να έρθει μόνο μαζί με όλη την αγωνιζόμενη εργατική τάξη που παλεύει ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της ακρίβειας, της ανέχειας, της γενικευμένης φτωχοποίησης, των διαχωρισμών, της καταστολής και του πολέμου.

Για επικοινωνία:
oxikatastaltikametra@gmail.com
oxikatastaltikametra.wordpress.com
https://www.facebook.com/oxikatastaltikametra

Πρωτοβουλία Δράσης ενάντια τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα κατασταλτικά μέτρα

Αθήνα, Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...