ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ, 11:00 πμ., ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Σε συνέχεια των μεγάλων σε όγκο απεργιακών κινητοποιήσεων στις 8/3 και των τεράστιων συλλαλητηρίων, που κατέκλυσαν τους δρόμους όλης της
Ελλάδας στις 12/3, για να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη, το Σωματείο Υγειονομικών για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία (ΣΥΔΕ) καλεί όλα τα μέλη του να συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 16/3 στη Πλατεία Κοραή  στις 11:00 π.μ.


         Είναι χρέος μας, να σταθούμε  απέναντι στις πολιτικές που οδήγησαν σε αυτή τη τραγωδία, με στόχο να αποτρέψουμε τις επερχόμενες.  Την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, την πολιτική που λογαριάζει την υγεία, την ασφάλεια και τη ζωή μας ως κόστος. Την πολιτική που διαχρονικά ρήμαξε τα νοσοκομεία, αφήνοντας τα χωρίς προσωπικό και επιβάλλοντας την εντατικοποίηση της εργασίας. Την πολιτική που είναι υπεύθυνη για τους χιλιάδες νεκρούς και την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας την περίοδο των τριών τελευταίων ετών.

        Εναντιωνόμαστε στην πολιτική της κυβέρνησης που υπό τη σκιά του εγκλήματος στα Τέμπη προωθεί με νομοσχέδιο την Τετάρτη 15/3 στην Ολομέλεια της Βουλής, την ιδιωτικοποίηση του μοναδικού Παιδοογκολογικού τμήματος στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

        Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση του νερού, κατά τα πρότυπα των σιδηροδρόμων και των μεταφορών σε υπηρεσίες και δίκτυα, εξυπηρετώντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις.

        Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στη νέα απεργιακή κινητοποίηση, τσαλακώνοντας κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση, στέλνοντας ραβασάκια φακελώματος ( βλ. έγγραφο Υπουργού εσωτερικών Βορίδη Μ. ) σε όσους δείξανε τη θέληση τους και βγήκανε στο δρόμο, στην απεργιακή κινητοποίηση στις 8/3/2023, ενώ προσπάθησε ακόμα και να αποτρέψει την απεργιακή κινητοποίηση διαδίδοντας τάχα ότι κρίθηκε παράνομη! Πόσα ακόμα να περιμένουμε;

          ΔΕΝ ΣΙΩΠΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ.

 

Σ.Υ.Δ.Ε.

Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...