Σχετικά με την αιφνιδιαστική επέμβαση της αστυνομίας προς απομάκρυνση των συναδέλφων υγειονομικών σε αναστολή

Οι υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας καταγγέλλουμε την αιφνιδιαστική επέμβαση της αστυνομίας τα ξημερώματα της Δευτέρας στο υπουργείο υγείας, που είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση συναδέλφων υγειονομικών οι οποίοι παραμένουν επί σειρά μηνών στο χώρο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το καθεστώς των αναστολών εργασίας.

Παρόλο που οι υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας έχουμε επίσημα αποσυρθεί από την εν λόγω δράση από το μήνα Απρίλιο, καταδικάζουμε σε κάθε περίπτωση οιαδήποτε απόπειρα του κρατικού μηχανισμού να διαλύει ειρηνικές συγκεντρώσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας από ανθρώπους που διεκδικούν τα αυτονόητα.

Επιπλέον καταγγέλλουμε τη στάση των πλειοψηφουσών παρατάξεων της ΠΟΕΔΗΝ, που με διφορούμενες ενέργειες και υποκριτικές τοποθετήσεις απέναντι στο θέμα, όχι μόνο των αναστολών εργασίας αλλά και στο συνολικό ζήτημα της διάλυσης της δημόσιας υγείας, άφησαν επί της ουσίας το πεδίο ανοιχτό στην κυβέρνηση ώστε να δράσει ανενόχλητη.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό που βιώνουμε σήμερα, δηλαδή η πλήρης και σε ανύποπτο χρόνο κατάρρευση του ΕΣΥ το οποίο με τη βοήθεια νέων νομοθετικών εκτρωμάτων οδηγείται ολοταχώς προς την πλήρη ιδιωτικοποίησή του.

Στην πανεργατική απεργία στις 9 Νοεμβρίου θα είμαστε όλοι εκεί.

Μετά τιμής

Οι υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...