«Ώρα μηδέν» στο ΠΑΓΝΗ: Παραιτήθηκε ο ένας από τους δύο Παιδοψυχιάτρους

 

Παραίτηση βόμβα για την λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Ο παιδοψυχίατρος κ. Γιώργος Σαμιωτάκης υπέβαλε την παραίτησή του, μια ακόμα παραίτηση που αποδεικνύει την τραγική κατάσταση στην οποία εξωθείται το ΕΣΥ από την κυβέρνηση. Παρά το ότι οι δραματικές ελλείψεις της Παιδοψυχιατρικής επισημαίνονταν στους καθ’ ύλην αρμόδιους εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, οι δεσμεύσεις του υπουργείου, της 7ης Υ.ΠΕ. και της διοίκησης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για ουσιαστική στήριξη της κλινικής δεν υλοποιήθηκαν.

Υπενθυμίζεται πως η Παιδοψυχιατρική δεν εξυπηρετεί μόνο περιστατικά στην Κρήτη, αλλά και από τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Τον Σεπτέμβριο του 2022 υπήρξαν δεσμεύσεις για προκήρυξη θέσης παιδοψυχιάτρου και τη μεταφορά ενός γιατρού από το Βενιζέλειο. Εν τέλει αυτό δε συνέβη ποτέ…

Το γεγονός αυτό εξάντλησε την υπομονή του Γιώργου Σαμιωτάκη, ο οποίος, σύμφωνα με το neakriti.gr, έχει μιλήσει με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ, χωρίς ο Γ. Σαμιωτάκης να πείθεται να ανακαλέσει την παραίτησή του ενόψει νέων δεσμεύσεων για προκήρυξη θέσης στην επίμαχη κλινική.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ Δημήτρης Βρύσαλης, μιλώντας για τον παραιτηθέντα γιατρό, «είναι αξιοθαύμαστο ότι και ο συγκεκριμένος γιατρός, αλλά και ο άλλος παιδοψυχίατρος, καθώς και στο σύνολό τους οι μαχόμενοι υγειονομικοί έχουν όλα αυτά τα χρόνια στηρίξει το δημόσιο Σύστημα Υγείας και με το φιλότιμό τους δε θ’ αφήσουν στα “κοράκια” της ιδιωτικής Υγείας να κάνουν παιχνίδι εντός του νοσοκομείου, όπως επιδιώκουν ο κ. Γεωργιάδης και η κυβέρνησή του».

«Αποδείχτηκε ότι οι λύσεις- “μπαλώματα” με μετακινήσεις προσωπικού ή δημόσιες σχέσεις δεν μπορούν να δώσουν οριστική λύση σε ένα πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν», συμπλήρωσε ο κ. Βρύσαλης, ο οποίος επεσήμανε σε σχετική ανακοίνωση ότι «η Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ από τον Σεπτέμβριο του 2022 (…) έχει μείνει με 2 μόνο γιατρούς, οι οποίοι κάνουν από 15 εφημερίες ο καθένας, 6 από τις οποίες δεν τις πληρώνονται ποτέ! Όλες οι λύσεις που δήθεν δίνονταν είχαν ημερομηνία λήξης (…).

Η Παιδοψυχιατρική Κλινική και ο εφημερεύων παιδοψυχίατρος του ΠΑΓΝΗ εξυπηρετεί οικογένειες απ’ όλους τους νομούς της Κρήτης, ενώ συχνά είναι τα περιστατικά που προσέρχονται από νησιά του Αιγαίου, καθώς υπάρχει παντελής έλλειψη παιδοψυχιατρικών υπηρεσιών τόσο στις Κυκλάδες όσο και στα Δωδεκάνησα. Μένει με αυτόν τον τρόπο η Κρήτη και όλο το νότιο Αιγαίο ΧΩΡΙΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και προειδοποιήσεις του σωματείου μας, παρά το φιλότιμο και την προσπάθεια των εργαζομένων της κλινικής, που ένα χρόνο τώρα υπερβάλλουν εαυτόν για να μείνει ανοιχτή η κλινική, χωρίς άδειες, ρεπό, χωρίς δικαίωμα να αρρωστήσουν!

Να λογοδοτήσουν άμεσα υπουργείο, Υ.ΠΕ. και διοίκηση ΠΑΓΝΗ:

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του νησιού να υπερασπιστούν τη λειτουργία της μοναδικής δημόσιας Παιδοψυχιατρικής Κλινικής, να παλέψουν για το δικαίωμα πρόσβασης των παιδιών σε δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας!».

Η επιστολή της «Υδρία»: «Ντροπή σας!»

Στο μεταξύ, σε ανοικτή επιστολή που απέστειλε ο Σύλλογος Φίλων Ψυχιατρικής και Παιδοψυχιατρικής του ΠΑΓΝΗ “Υδρία” στον πρωθυπουργό, και η οποία κοινοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, στον υπουργό Υγείας, την 7η Υ.ΠΕ. και τη διοίκηση του νοσοκομείου, εκφράζεται το ερώτημα «γιατί στους πρόσφατους πίνακες προσλήψεων ιατρών στα δημόσια νοσοκομεία δεν υπάρχει ούτε ένας παιδοψυχίατρος για όλο το νησί;
ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

Ως Σύλλογος έχουμε υποχρέωση, και θα το κάνουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε, φτάνοντας μέχρι τον πρωθυπουργό, για την εσκεμμένη πλέον αποφυγή προσλήψεων παιδοψυχιάτρων στο ΠΑΓΝΗ, πιστεύοντας ότι ο στόχος είναι ένας, και θα τον εκφράσουμε δημόσια».

 

ΠΗΓΗ:https://www.documentonews.gr/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...