Δελτιο Τυπου – Στηριξη στον αγωνα των εργαζομενων στη ΛΑΡΚΟ

Το Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας (Σ.Υ.Δ.Ε.) στέκεται δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ υποστηρίζοντας τον δίκαιο αγώνας τους για διασφάλιση των θέσεων εργασίας και ενιαία επαναλειτουργία του εργοστασίου.

 

Οι γνωστές πια σε όλους τακτικές της κυβέρνησης όπως η συστηματική υποχρηματοδότηση, η διαρκής υποστελέχωση, η εργασιακή ομηρία μέσω ελαστικών σχέσεων εργασίας κ.α., έχουν ως μοναδικό σκοπό την απαξίωση παραγωγικών δομών προκειμένου αυτές να εμπεριέλθουν με εξευτελιστικούς για την αξία τους όρους στα χέρια ιδιωτών. Το έργο αυτό το έχουμε δει ουκ ολίγες φορές στην Υγεία, την Παιδεία, τον ΟΣΕ, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τις τηλεπικοινωνίες, τις ΔΕΚΟ. Αφού οι ίδιοι οι κυβερνώντες έχουν συστηματικά μεθοδεύσει την κατάρρευση δομών και φορέων, επανέρχονται τάχα ως σωτήρες, επικαλούμενοι βαρύγδουπες και κενές περιεχομένου έννοιες όπως «μεταρρύθμιση», «εξυγίανση», «αναδιάρθρωση» επιχειρώντας να καλύψουν την εγκληματική εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη.

 

Ως υγειονομικοί που με πρόφαση την πανδημία ζήσαμε τη στοχευμένη και εγκληματική εγκατάλειψη και κατάρρευση του ΕΣΥ, με αναστολές εργασίας, υποστελέχωση, απαξίωση της εξειδικευμένης και επιστημονικής γνώσης κλπ, ερχόμαστε τώρα αντιμέτωποι με τον επίλογο του κυβερνητικού σχεδιασμού που δεν είναι άλλος από την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ. Η Υγεία πλέον από αγαθό μετατρέπεται σε προϊόν και προνόμιο αποκλειστικά για τους έχοντες και κατέχοντες, ενώ οι εργαζόμενοι και οι πολίτες καθίστανται όμηροι λογικών «κόστους – όφελους». Μια λογική που επεκτείνεται αδιακρίτως σε κάθε τομέα επαγγελματικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

 

Μέσα σε αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, που οι κυβερνώντες και οι συν αυτών ευαγγελίζονται για όλους τους κλάδους, η μόνη απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη παρά η συσπείρωση και ο κοινός αγώνας όλων των υγειών συλλογικών δυνάμεων ενάντια στη συνεχή διάλυση και εκποίηση των πάντων.

 

Όλοι μαζί δίνουμε δυναμικά το παρών την Πέμπτη 28 Μαρτίου στις 17:00 στο Σύνταγμα, δίπλα στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ, για να βάλουμε τέλος σε μια σωρεία εγκλημάτων.

 

 

Με εκτίμηση

Σωματείο Υγειονομικών υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας

(Σ.Υ.Δ.Ε. – www.syde.gr)

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...