Οι αγώνες πάντα δικαιώνονται

Οι υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας χαιρετίζουμε την απόφαση του Εφετείου Αθηνών   να κρίνει αθώο τον δικηγόρο Νίκο Αντωνιάδη. Αυτή η σημαντική νίκη, έρχεται να προστεθεί ως ένα ακόμα βήμα στο μακρύ δρόμο με προορισμό τη δικαίωση.

Ο Νίκος Αντωνιάδης υπήρξε από τους πρώτους πολίτες που χωρίς ενδοιασμούς και φόβο βγήκε μπροστά και με παρρησία τοποθετήθηκε ενάντια στην πολιτική των υποχρεωτικοτήτων, στην επιβολή και κατάχρηση εξουσίας και στις εγκληματικές πολιτικές που παραβιάζουν την αυτοδιάθεση του ατόμου και τα θεμελιώδη εκ του συντάγματος δικαιώματά του. Τη στιγμή που πολλοί άλλοι σιωπούσαν και υποτάσσονταν σε ένα σύστημα που δεν αντέχει και δεν ανέχεται καμία άλλη αλήθεια πέρα από τη δική του, ο κος Αντωνιάδης δεν λιποτάχτησε. Χαρακτηρίστηκε ως «αντιεμβολιαστής» και «αρνητής». Κατηγορήθηκε και συνελήφθη για «διασπορά ψευδών ειδήσεων, επανειλημμένα και μέσω διαδικτύου» και «διέγερση σε ανυπακοή κατ’ εξακολούθηση». Καμία ωστόσο κατηγορία από όσες του προσάφθηκαν δεν μπόρεσε να σταθεί και στις 29/6/2023 το Εφετείο Αθηνών έκρινε τον δικηγόρο αθώο για όλες τις κατηγορίες σχετικά με τις έρευνες και τις απόψεις που είχε εκφράσει για τα εμβόλια, καθώς και για την κατηγορία της προτροπής στον κόσμο να μην τελέσει αυτή την ιατρική πράξη.

Ως υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας που παλεύουμε από το ίδιο μετερίζι εδώ και δύο χρόνια, που έχουμε υποστεί αναστολές εργασίας με στέρηση μισθού, κοινωνική απομόνωση, χαρακτηρισμούς όπως «ψεκασμένοι», «ριψάσπιδες», αντιεμβολιαστές», «αρνητές της επιστήμης», αλλά και διώξεις, αντιμετωπίζουμε τη νίκη αυτή με μεγάλη χαρά και αισιοδοξία. Δεν ξεχνάμε άλλωστε ότι ο κος Αντωνιάδης ήταν ένας από τους ανθρώπους που εξ αρχής είχε σταθεί στο πλευρό των υγειονομικών και στον πολύμηνο αγώνα τους. Ως δικηγόρος ήταν ένας εκ των τεσσάρων που ανέλαβε την υπεράσπιση των 38 υγειονομικών που συνελήφθησαν και δικάστηκαν επειδή διαδήλωσαν έξω από την οικία του πρωθυπουργού στις 7/7/2022, πετυχαίνοντας εν τέλει την αθώωσή τους.

Στο Νίκο Αντωνιάδη ευχόμαστε να έχει τη δύναμη να συνεχίσει να μάχεται. Οι δίκαιοι αγώνες έχουν πάντα μια κατάληξη. Τη δικαίωση.

Με τιμή

Υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...