ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι εν αναστολή υγειονομικοί υπάλληλοι της Αττικής, οι υπογράφοντες επί επτά συναπτούς μήνες ως υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας από 37 νοσοκομεία / δομές Υγείας Αττικής και ΕΚΑΒ Αθηνών, ανακοινώνουν την απόφασή τους που επικυρώθηκε με ψηφοφορία από το συντονιστικό όργανο κατόπιν σύμφωνης γνώμης της πλειοψηφίας του σώματος των συναδέλφων υγειονομικών, και αφορά στην επίσημη λήξη της δράσης της παράστασης διαμαρτυρίας μπροστά από το υπουργείο υγείας.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι κατά της υποχρεωτικότητας θεσμικά, τυπικά και πρακτικά ολοκληρώνουν τη δράση αυτή, που ξεκίνησε με την πρόθεση να ευαισθητοποιηθεί και να συσπειρωθεί μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας απέναντι στην καταπάτηση των εργασιακών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο διάστημα της δράσης αυτής στην οποία συνέδραμαν καθοριστικά υγειονομικοί από όλη την Ελλάδα και άφησαν ανεξίτηλα το στίγμα τους οι έξι απεργοί πείνας, απεστάλησαν επιστολές διαμαρτυρίας προς την ηγεσία και κοινοποιήθηκαν πολυάριθμες δηλώσεις συμπαράστασης από φορείς, σωματεία, συλλογικότητες και άλλες κοινωνικές ομάδες καθώς επίσης και από αρκετούς εκπροσώπους του πολιτικού χώρου. Κινητοποιήθηκαν επίσης μηχανισμοί έμπρακτης αλληλεγγύης και το κίνημα ενισχύθηκε ηθικά και υλικά, ενώ αποκαταστάθηκε στα μάτια της ευρύτερης κοινωνίας η αλήθεια σχετικά με την κατάφωρα άδικη και αντισυνταγματική μεταχείριση των υγειονομικών υπαλλήλων από το ανάλγητο κράτος.

Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι ο στόχος της δράσης του υπουργείου υγείας επετεύχθη και επανερχόμαστε με την ανάληψη περισσότερο στοχευμένων δράσεων με επίκεντρο την ενημέρωση του κόσμου αναφορικά με την πρόθεση της κυβέρνησης να διαλύσει το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ενημερώνουμε τους αλληλέγγυους πολίτες ότι μπορούν από τούδε και εις το εξής να μας αναζητούν στις γνωστές μας διευθύνσεις, απευθυνόμενοι στα γνωστά τηλέφωνα.

Ευχαριστούμε θερμά για την καθοριστική συμμετοχή στη δράση αυτή τους συναδέλφους από όλη την Ελλάδα.

Επικροτούμε όλες τις παράλληλες δράσεις των συναδέλφων υγειονομικών που συμβάλλουν στην ανάδειξη και προβολή του αγώνα μας.

Μετά τιμής

Υγειονομικοί υπάλληλοι κατά της Υποχρεωτικότητας

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...