Διαλύουν το ΕΣΥ! Ο Πλεύρης ανακοίνωσε λουκέτο σε νοσοκομεία και «μαχαίρι» στη χρηματοδότηση

Αφού ψήφισαν το νομοσχέδιο-«έκτρωμα» για την υγεία που διαλύει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και ανοίγει το παράθυρο στους ιδιώτες, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ξεκίνησε να κάνει ανακοινώσεις για λουκέτα στα νοσοκομεία.

Σε μια περίοδο όπου το ΕΣΥ παλεύει να ανταπεξέλθει στα αυξημένα περιστατικά με ελλιπές προσωπικό και ανεπαρκείς δομές, ο Πλεύρης έκανε ανακοινώσεις για κλείσιμο νοσοκομείων και «μαχαίρι» στη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Συνεδρίου για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2022, ο υπουργός Υγείας μίλησε για «λουκέτο» σε νοσοκομεία, υποστηρίζοντας ότι δήθεν θα δημιουργηθούν ισχυρές δομές οι οποίες θα παρέχουν υπηρεσίες, και άλλες που θα αλλάξουν χαρακτήρα, χωρίς να δώσει καμία διευκρίνηση. Όπως ανακοίνωσε το 2023 θα κλείσουν νοσοκομειακά ιδρύματα στην 7η υγειονομική περιφέρεια της Κρήτης.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν μπορεί στην Κρήτη να βρίσκονται οχτώ νοσοκομεία, από τα οποία τα τέσσερα είναι στο Λασίθι. «Όσα χειρουργεία γίνονται στο νοσοκομείο Αγ. Νικολάου, άλλα τόσα γίνονται στα άλλα τρία νοσοκομεία του νομού και τελικά πηγαίνουν στο ΠΑΓΝΗ » δήλωσε.

Επιπλέον, μιλώντας για τη χρηματοδότηση του ΕΣΥ δήλωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να  «να φύγει ο κρατικός προϋπολογισμός» και τα νοσοκομεία να χρηματοδοτούνται από τα νοσήλια που καταβάλλει ο ΕΟΠΥΥ.

Πηγή: https://www.newsbreak.gr/politiki/407226/o-pleyris-anakoinose-loyketo-se-nosokomeia-kai-machairi-sti-chrimatodotisi/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...