Ευχαριστήρια Επιστολή

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι που τάσσονται κατά της υποχρεωτικότητας των ιατρικών πράξεων και τελούν σε αναστολή από τα καθήκοντά τους για όγδοο συνεχόμενο μήνα χωρίς μισθό, απευθύνουν αγωνιστικούς χαιρετισμούς προς το σωματείο εργαζομένων της ΠΟΣΠΕΡΤ και εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες για την επαναλαμβανόμενη έμπρακτη συμπαράσταση που εκφράστηκε τόσο σε επίπεδο ηθικής στήριξης όσο και σε επίπεδο οικονομικής- υλικής βοήθειας.

 

Ορθώς σε ανακοίνωσή της για τους εν αναστολή υγειονομικούς η ΠΟΣΠΕΡΤ έθεσε το ζήτημα της ταλαιπωρίας που υφίστανται σε αμιγώς εργασιακή βάση.

Το σύστημα της εξουσίας ανέκαθεν κινείται με ελαφρές παραλλαγές επάνω στο ίδιο μοτίβο  προκειμένου να “αναδιαρθρώσει”, να “εξυγιάνει” και επί της ουσίας να αναπροσαρμόσει και να παραδώσει μια δημόσια υπηρεσία, έναν οργανισμό κοινής ωφέλειας ή άλλον πυλώνα εθνικής οικονομίας και σταθερότητας, σε ιδιωτικά συμφέροντα που χρήζουν εξυπηρέτησης καθ εκάστη:

Το μοτίβο περιλαμβάνει το διασυρμό μερίδας εργαζομένων με σκοπό τη διάλυση της συνοχής του εργασιακού σώματος το οποίο λειτουργεί υπό φυσιολογικές συνθήκες ως εγγυητής για την αρτιότητα και την εύρυθμη λειτουργία της εκάστοτε υπηρεσίας.

 

Αυτό που συνέβη το 2013, όταν άναυδοι παρακολουθούσαμε να μαυρίζουν οι οθόνες μας και να χάνεται το σήμα της ΕΡΤ από τους δέκτες μας, ήταν ένας προάγγελος αυτού που ακολούθησε τα τελευταία χρόνια και διαδραματίζεται έως σήμερα ταυτόχρονα σε όλα σχεδόν τα επίπεδα και που αφορά τη διάλυση των υποδομών της χώρας και του κράτους πρόνοιας.

 

Σήμερα το Ε.Σ.Υ. παραδίδεται σύσσωμο στα ιδιωτικά συμφέροντα και μάλιστα όχι με ρυθμούς αργούς και υποχθόνιους ούτε με διαδικασίες χρόνιας διάβρωσης και προοπτικής βάθους πολλών ετών.

Η διάλυση του Ε.Σ.Υ. συντελείται με ρυθμούς τέτοιους που ούτε ο ίδιος ο εργαζόμενος υπάλληλος υγείας δεν μπορεί πλέον να παρακολουθήσει.

Με αυτά τα δεδομένα η εικόνα των ασθενών που θα πεθαίνουν μπροστά στις πύλες των νοσοκομείων δεν αποτελεί υπερβολή του λόγου, ούτε σενάριο κάποιου μακρινού μέλλοντος αλλά μια πραγματικότητα με την οποία πολύ σύντομα θα πρέπει να έρθουμε αντιμέτωποι.

 

Οι εν αναστολή υγειονομικοί υπάλληλοι που δεν ανέχθηκαν ούτε στιγμή παραινέσεις, συστάσεις ή παρεμβάσεις επί του γνωστικού τους αντικειμένου από αυτεπάγγελτους καλούς Σαμαρείτες, ούτε και ανέχθηκαν ποτέ από τα φερέφωνα του συστήματος τη ρετσινιά του μολυσματικού και του αρνητή της επιστήμης, έχοντας πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι φρουρούν Θερμοπύλες, χαιρετίζουν κάθε συναγωνιστή από κάθε εργασιακό χώρο που αντιλαμβάνεται το πραγματικό διακύβευμα πίσω από τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις και καλούν σε συσπείρωση και συνεργασία πάνω σε έναν κοινό εργασιακό αγώνα.

 

Μετά τιμής

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...