Γιατί η κυβέρνηση δεν θέλει να επαναφέρει στην εργασία τους υγειονομικούς σε αναστολή

Αγαπητοί συμπολίτες

  • Φανταστείτε ένα κεντρικό ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου, φιλοξενούμενο σε πλατφόρμα ιδιωτικής εταιρείας, που θα περιλαμβάνει όλα τα ιατρικά δεδομένα των πολιτών τα οποία θα τηρούνται και θα επικαιροποιούνται υποχρεωτικά από έναν προσωπικό ιατρό, στον οποίο κάθε πολίτης  θα εγγράφεται υποχρεωτικά προκειμένου να λαμβάνει μια προτεινόμενη από αυτό το σύστημα αγωγή
  • Φανταστείτε ότι ιατρός και ασθενής δεν έχουν δικαίωμα να παρακάμψουν αυτά τα “προτεινόμενα” πρωτόκολλα διότι επί της ουσίας είναι υποχρεωτικά, έστω και αν η εξατομικευμένη περίπτωση του ασθενούς απαιτεί διαφορετική προσέγγιση και αντιμετώπιση
  • Φανταστείτε έναν ασθενή με χρόνιο νόσημα που δεν μπορεί να λάβει πλέον την αγωγή που τον βοηθούσε γιατί δεν προβλέπεται από το ηλεκτρονικό αυτό σύστημα και θα πρέπει να υποστεί μια άλλη αγωγή
  • Φανταστείτε ότι μόνο μέσω αυτού του ηλεκτρονικού συστήματος είναι δυνατή η παραπομπή του ασθενούς σε ένα νοσοκομείο για ένα χειρουργείο, εντελώς τυχαιοποιημένα χωρίς να έχει πια την δυνατότητα ο ασθενής να επιλέξει το γιατρό που θα τον χειρουργήσει, εκτός και αν πληρώσει ιδιωτικά
  • Φανταστείτε ακόμα ότι μέσω αυτού του ηλεκτρονικού συστήματος θα επιβλέπονται όλα τα χειρουργεία που προγραμματίζονται σε ένα νοσοκομείο του ΕΣΥ, θα καθορίζεται ο αριθμός των πρωινών δωρεάν χειρουργείων που θα επιτρέπεται να διεκπεραιώνονται σε μία μέρα και θα ορίζεται ποια εξ αυτών θεωρούνται επείγοντα (!), ώστε να δημιουργείται ο απαραίτητος χώρος για την εισαγωγή απογευματινών χειρουργείων με όρους ιδιωτικής κλινικής.
Κατά πόσο νομίζετε ότι θα μεριμνούν οι χειρουργοί για τη διεξαγωγή των πρωινών δωρεάν χειρουργείων όταν θα μπορούν να εισπράττουν νόμιμα το πολλαπλάσιο του μισθού τους από τα απογευματινά χειρουργεία και την τσέπη του ασθενή.
  • Φανταστείτε ένα αυτορυθμιζόμενο σύστημα όπου με τη λογική του laissezfaire τα πρωινά χειρουργεία θα ξεπέφτουν τελικά σε μια μορφή ελεημοσύνης για όσους δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, πριν να καταργηθούν τελείως από ένα νοσοκομείο που μετατρέπεται σταδιακά σε ένα νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου
  • Φανταστείτε ένα μέλλον όπου η πρόσβαση σε δομές του ΕΣΥ θα επιτρέπεται μόνο με υποχρεωτική ιδιωτική ασφάλιση. Ένα μέλλον όπου απουσιάζει εντελώς ο ανταγωνισμός του δημοσίου με αποτέλεσμα οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες να μεταμορφώνονται σε αρπακτικά.

 

ΑΝ ΥΠΟΘΕΤΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ Η – ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΜΟΔΑ – ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΤΟΤΕ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΕΦΤΕΤΕ ΕΞΩ.

Ο νόμος 4931/22 που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάρτιο, προβλέπει ακριβώς αυτά και πολλά άλλα ακόμα για τη δημόσια υγεία.

  • Δρομολογεί την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ,
  • την εμπορευματοποίηση της υγείας και
  • την αυτοματοποίηση της ιατρικής.

Ο λόγος που έχουν παγώσει οι διορισμοί στο ΕΣΥ, ο λόγος που το προσωπικό παραιτείται μαζικά, ο λόγος που ερημώνουν τα νοσοκομεία και αφήνονται να καταρρεύσουν, είναι ακριβώς αυτός.

Ήδη μέσα στα νοσοκομεία βιώνουμε την αλλαγή της νοοτροπίας στην προσέγγιση του ασθενή με την ολοένα και αυξανόμενη προσκόλληση σε θεραπευτικά πρωτόκολλα μιας κοπής για όλους δίκην βιομηχανικής παραγωγής, μακριά από τη λογική της εξατομικευμένης προσέγγισης. Με την απομάκρυνση μέσω αναστολών, παραιτήσεων και πρόωρων συνταξιοδοτήσεων πολλών έμπειρων γιατρών και νοσηλευτών της παλιάς σχολής, δημιουργείται το πρόσφορο έδαφος για την εισαγωγή αυτών των τυποποιημένων θεραπευτικών προσεγγίσεων που θα προσλάβουν πολύ σύντομα υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Οι έμπειροι υγειονομικοί γνωρίζουν ότι αυτό συνεπάγεται κόστος σε ανθρώπινες ζωές.

Η αυτοματοποιημένη άσκηση της ιατρικής σε ένα χώρο παροχής υγείας με όρους εμπορευματοποίησης, που μεταθέτει το ενδιαφέρον από την υγεία του ανθρώπου στο επιχειρηματικό κέρδος, είναι μίγμα με εγγυημένα θανατηφόρα αποτελέσματα.

Η ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα ΗΔΙΚΑ ΑΕ που έχει οριστεί για το σκοπό της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του συστήματος υγείας, στήθηκε αρχικά για τους σκοπούς της καταχώρησης των στοιχείων του υγειονομικού προσωπικού που υποβλήθηκε σε υποχρεωτικό εμβολιασμό για την COVID-19. Από την ίδια αυτή πλατφόρμα αντλήθηκαν τα προσωπικά ιατρικά δεδομένα των εργαζόμενων προκειμένου να τεθούν για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΣΥ μαζικά υγειονομικοί υπάλληλοι σε αναστολή “επειδή δεν ακολούθησαν την επιστήμη”.

Η ηλεκτρονική αυτή πλατφόρμα, όπως και η υποχρεωτικότητα στην ιατρική πράξη που τη συνόδευσε, ήρθε για να μείνει. Είναι το “τρομακτικό εργαλείο” στο οποίο αναφέρθηκε ο κύριος Πλεύρης σε συνέντευξή του, με το οποίο μπορούν να επιβλέπουν και να ρυθμίζουν τα πάντα, όσα αφορούν στην υγεία του πολίτη. Είναι η πλατφόρμα μέσω της οποίας θα διοχετευτούν και θα μπουν σε υποχρεωτική εφαρμογή οι γενικές κατευθυντήριες γραμμές και τα ιατρικά πρωτόκολλα από διεθνείς ρυθμιστικούς οργανισμούς της υγείας τύπου Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

ΑΥΤΟ ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΕΦΕΞΗΣ ΟΣΟΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ – ΤΗΝ “ΕΠΙΣΤΗΜΗ” ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ.

Είναι λοιπόν μάλλον αμφίβολο ότι αυτούς τους υγειονομικούς υπαλλήλους που αντιστάθηκαν τόσο σθεναρά στα υποχθόνια αυτά σχέδια, ένα τέτοιο σύστημα εξουσίας θα δεχτεί να τους επαναφέρει στις θέσεις τους.

Αλήθεια, αγαπητοί συμπολίτες, εσείς πώς φαντάζεστε ότι θα διαμορφωθεί το μέλλον της δημόσιας υγείας χωρίς αυτούς τους υπαλλήλους;

Μετά τιμής

Οι υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας 

Σωματείο υγειονομικών υπέρ δημοκρατίας και Ελευθερίας – ΣΥΔΕ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...