Απάντηση στις δηλώσεις του υπουργού υγείας στις 7/10/22

Οι υγειονομικοί κατά της υποχρεωτικότητας με βαθιά οδύνη αποχαιρέτησαν την υγειονομικό και συναγωνίστρια Χρυσάνθη και σεβόμενοι τη μνήμη της και τον πόνο της οικογένειας επέλεξαν να κρατήσουν του τόνους χαμηλά και να δώσουν σε όλους, συναγωνιστές, δικαστικούς, πολιτικούς και κοινωνία, τον απαιτούμενο χρόνο προκειμένου να συναισθανθούν και να κατανοήσουν πού οδηγούν οι εμμονικές πολιτικές και η αδιαφορία.

Με έκπληξη όμως είδαμε τον κύριο υπουργό να βγαίνει σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1  και να απεκδύεται κάθε ευθύνη – λες και τινάζει σκόνη από το σακάκι του – λέγοντας πως η Χρυσάνθη δεν έχει καμία σχέση με το ΕΣΥ!!! Ήταν ιδιώτης γιατρός!

Ναι κύριε υπουργέ. Δεν ήταν εργαζόμενη στο ΕΣΥ, αλλά ιδιώτης. Να σας θυμίσουμε όμως πως ο νόμος σας για αναστολή εργασίας δεν περιορίζεται μόνο σε όσους εργάζονται στο ΕΣΥ, αλλά αφορά κάθε εργαζόμενο του ιατρικού και παραϊατρικού κλάδου είτε αυτός εργάζεται σε ιδιωτική κλινική, σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, σε φορέα απεξάρτησης, σε ξενώνες ηλικιωμένων, ή απλώς ιδιωτεύει. Το γεγονός ότι εσείς επιλέγετε να υπολογίζετε στους εν αναστολή υγειονομικούς μόνο σε όσους εργάζονται στο ΕΣΥ μας είναι κατανοητό. Σας εξυπηρετεί στα νούμερα.

Σας προτείνουμε λοιπόν κύριε υπουργέ εκτός από τους 7000 υγειονομικούς του ΕΣΥ που είναι σε αναστολή ή εργάζονται υπό καθεστώς νόσησης (αναμένοντας να βγουν ξανά σε αναστολή τους επόμενους μήνες) να αρχίσετε να μετράτε και όλους όσους τελούν σε αναστολή ή εργάζονται με νόσηση και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και όσους έχουν αναγκαστεί να κλείσουν τα ιατρεία τους υπό το φόβο της επιβολής των 10.000 ή και 50.000 ευρώ πρόστιμο ή ακόμα και της αφαίρεσης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, όπως προτείνει ο νόμος σας. Είμαστε σίγουροι ότι τα νούμερα δεν θα δείξουν 3.000 ή 7.000 αλλά πολύ παραπάνω. Περιμένουμε κύριε υπουργέ.

Ακούσαμε ακόμα, στην ίδια εκπομπή, να λέτε πως η Χρυσάνθη είχε την επιλογή να εμβολιαστεί. Το προέβλεπε ο νόμος σας. Έτσι αποποιείστε τις ευθύνες σας κύριε υπουργέ; Έτσι αποκοιμίζει το πολιτικό και δικαστικό σώμα τη συνείδησή του; Από πότε κύριε υπουργέ – που είστε και κάτοχος πτυχίου νομικής – ο εκβιασμός αναγορεύεται σε επιλογή; Με ποια νομοθεσία; Με ποια ΚΥΑ; Όταν δηλαδή ένας ληστής λέει στο θύμα του «το πορτοφόλι σου ή τη ζωή σου» τότε το θύμα από απειλούμενο και εκβιαζόμενο γίνεται αυτομάτως κυρίαρχο με δικαίωμα επιλογής; Εν ολίγοις μας λέτε πως εάν το θύμα επιλέξει τη ζωή του μετά δεν θα μπορεί να παραπονείται ή να καταγγείλει την κλοπή των χρημάτων του γιατί ΕΠΕΛΕΞΕ. Ομοίως βέβαια και αν χάσει τη ζωή του…

Η απόλυτη μετατόπιση της ευθύνης στο θύμα δεν δείχνει μόνο το ήθος του ανθρώπου, αλλά και τη διαστροφή στην ερμηνεία της νομικής επιστήμης.

Αν μη τι άλλο ζητάμε να σεβαστείτε τη μνήμη ενός ανθρώπου, να σταματήσετε να «παίζετε» με τα νούμερα προσπαθώντας να κρύψετε την αλήθεια και να μη μεταχειρίζεστε φθηνά τερτίπια διαστρέβλωσης νόμων που εσείς φέρατε.

Με σεβασμό στη μνήμη της συναδέλφου.

Σ.Υ.Δ.Ε.

 

Πηγή: https://www.mynews.gr/pleyris-gia-tin-aytoktonia-tis-36chronis-ygeionomikoy-den-milame-gia-atomo-toy-esy-video/

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...